Öne Çıkanlar ingiltere Londra IOD Yöneticiler cemal kaşıkçı kktc 24 haziran seçimleri Ambargoed Emeklilik maç saat kaçta sağlık durumu son haber

Bu haber kez okundu.

İsrail saldırılarında yaralanan Filistinliler İzmir'de şifa buldu

İzmir Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırılarında yaralanan ve tedavileri için İzmir'e getirilen 38 Filistinliden 4'ünün başka illere gittiğini, geri kalan yaralıların ise yaklaşık bir ay boyunca 4 hastanede tedavi edildiğini anlattı.Yaralılarla birlikte 36 refakatçinin de kentte ağırlandığını dile getiren Türkyılmaz, yaralılara 20 ameliyat, 630 tıbbi işlem yapıldığını kaydetti. Türkyılmaz, şöyle konuştu:"Hükümetimizin ve Sağlık Bakanlığımızın girişimiyle İzmir'e getirilen yaralılara gereken tıbbi müdahale yapıldı ve sağlıklarına kavuşturuldu. Şu anda 4 Filistinli yaralının tedavisi sürüyor. Onların da tedavisi belli bir süreç gerektiriyor. Kiminin fizik tedaviye ihtiyacı var kiminin ise bazı tedavi işlemleri yapılmış ancak ikinci işlem için süreye ihtiyacı var. Onlar da yakın takibimizde.Filistinli yaralılar buraya çok üzüntülü geldiler, çünkü hepsi geride birilerini bırakmıştı. Ancak sağlık açısından tedaviye ihtiyaçları vardı. Ülkelerinden çok kötü durumda, üzüntülü gelen Filistinli yaralılar, sağlıklarına kavuşturularak mutlu bir şekilde ülkelerine döndüler. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanımıza, Sağlık Bakanımıza, valimize, kendileriyle ilgilenen sağlık çalışanlarına çok teşekkür ettiler. Tedavileri sürdüğü süreçte kaymakamlıklarımız ve bazı hayırsever vatandaşlar çeşitli hediyeler yardımlar yaptılar. Onları mutlu etmek için elimizden geleni yaptık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

YARALI ÇOCUĞA KOLYESİNİ HEDİYE ETTİ
Filistinli yaralı ve refakatçilerin Türkiye'de kaldıkları süre içerisindeki ilgi ve alakadan çok memnun kaldıklarını, kendilerini de Filistin'e davet ettiklerini dile getiren Türkyılmaz, "Bizi çok iyi misafir ettiniz, biz de sizi Filistin'de misafir etmek istiyoruz' dediler. Mutlu şekilde Türkiye'den ayrıldılar" diye konuştu.Filistinli yaralıları ülkelerine uğurlarken duygusal anların yaşandığını ifade eden Türkyılmaz, damar problemi yaşayan ve sırt üstü yatması hayati tehlike arzeden bir Filistinli çocuğun iyileştikten sonra kendisiyle konuşamasa da bakışlarıyla mutluluğunu gösterdiğini belirterek, "Gözleri adeta teşekkür ediyordu. Ben o anda kendimden birşey vermek istedim ve boynumdaki kolyemi çıkarıp ona taktım. Çok sevindi. Onun mutluluğu beni de çok mutlu etti" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.