Öne Çıkanlar Djokovic Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir Mehmet Gözde ingiltere Barkley Nefes terapisti kamplar Oscar ödül törenind Hatice

Bu haber kez okundu.

İstanbul'a kar ne zaman geliyor

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, bölgenin, 9 Şubat Pazartesi gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve  yağışlı havanın etkisi altına girmesinin beklendiği kaydedildi. Bir süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava  sıcaklıklarının yarından itibaren azalarak mevsim normallerine inmesi, pazartesi  gününden itibaren ise hissedilir derecede (4-6 derece) düşerek, hafta sonuna  kadar mevsim normallerinin altında seyretmesinin beklendiği aktarıldı.

İstanbul'da pazartesi günü yağmur şeklinde başlayacak yağışın akşam  saatlerine doğru önce karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde kar, ardından gece  saatlerinde il genelinde kara dönüşmesinin, kuzey yönlerden esecek kuvvetli  fırtınayla salı ve çarşamba günleri kuvvetli kar yağışının meydana gelmesinin  beklendiği bildirildi.Yağışın, perşembe gününden itibaren etkisini azaltarak, karla karışık  yağmur şekline döneceğinin tahmin edildiği belirtildi. Rüzgarın, pazartesi günü yıldız ve poyrazdan kuvvetlenerek (60-80  km/saat) fırtına şeklinde eseceğinin, salı günü şiddetini daha da artırarak  saatteki hızının 80-110 kilometreye kadar ulaşacağının, çarşamba günü de etkisini sürdüreceğinin tahmin edildiği kaydedildi. Açıklamada, kuvvetli poyraz fırtınası, hava sıcaklıklarındaki hissedilir derecede azalış, kuvvetli ve yoğun kar yağışına karşı vatandaşların ve  ilgililerin Meteorolojik tahmin raporları ve uyarıları takip etmeleri ve tedbirli olmaları gerektiği ifade edildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.