Öne Çıkanlar ingiltere Djokovic Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir MUSIAD Business Networking Millfield Theatre Mehmet Gözde Metin Yılmaz

Bu haber kez okundu.

İstanbul'da 1 Mayıs hareketliliği başladı

Emniyet Genel Müdürlüğü, 1 Mayıs İşçi Bayramı öncesi alarma geçti. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük illere takviye ekipler kaydırıldı. Alanlar, kutlamalar öncesi bomba eğitimli köpeklerce aranacak, havadan özel donanımlı helikopterlerle kontrol edilecek. 1 Mayıs’ta İstanbul’da 21 bin, Ankara’da 7 bin polis görev yapacak. Bazı sendikalar İstanbul’da Taksim ısrarını sürdürüyor. Ankara’da ise kutlamaların adresi Sıhhiye Meydanı.

MASKELİLERE GEÇİT YOK

İstanbul Valiliği’nin Taksim Meydanı’nda 1 Mayıs kutlamasına izin verilmeyeceğini açıklamasının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde üst üste yapılan toplantıların ardından alınacak önlemler belirlendi. 62 TOMA ile olaylara müdahale edilecek. TOMA’lardan ikisi Güneydoğu’da kullanılan Ejder TOMA olacak. Olası olaylara gaz yerine tazyikli suyla müdahale edilecek. Taksim Meydanı; Gezi Parkı’nı da kapsayacak şekilde bariyerlerle kapatılacak. Sadece sendika ve konfederasyonların temsilcilerinin, Kazancı Yokuşu’na çelenk bırakmalarına izin verilecek.

Geçen yıl Taksim, Beşiktaş ve Şişli bölgesinde yoğunlaştırılan önlemler, bu yıl Okmeydanı’nın ara sokaklarını da kapsayacak. Toplanmaya başlayan göstericilere, alanlara çıkmalarını beklemeden toplandıkları noktada müdahale edilecek. İç Güvenlik Paketi kapsamında, yüzleri maskeli olan ve elinde molotof bulunan göstericiler gözaltına alınacak. Metro hattı, Hacıosman ile 4. Levent durakları arasında açık tutulacak, Yenikapı - 4. Levent durakları arası ulaşım yapılamayacak. Marmaray ise gün boyu açık olacak. Ancak sadece Sirkeci Durağı’nda durmayacak. İstanbul Valiliği; Yenikapı, Bakırköy Cumhuriyet Meydanı ile Cumartesi Halk Pazarı alanı, Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Mahallesi otopark alanı, Maltepe Sahil Parkı, Kadıköy Salı Pazarı, Kartal Meydanı ve Pendik Cumartesi Halk Pazarı’nı kutlama alanı olarak belirlemişti.

HABERTÜRK

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.