Öne Çıkanlar londra türkiye londra Türk markaları ingiltere Türk markalarının Londra Büyükelçisi Ertaş Londrada Türk İş Dünyası Türk İş Dünyası Güç Birliği Türk İş Dünyası Güç Birliği KKTCyi

Bu haber kez okundu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü saldırısını o örgüt üstlendi

Adliyedeki rehine olayının şoku atlatılmadan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’ndeki binasına bir kadın el  bombası atıp Kalaşnikofla ateş açtı. Polisler karşılık verince  çıkan çatışmada kadın terörist Elif Sultan Kalsen ölü ele geçti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde nöbet tutan polislere dün akşam saat 17.50’de bir kadın terörist, el bombası ve silahla saldırdı.  Önce iki el bombası atan terörist,  ardından Rus yapımı Kalaşnikof ile ateş açtı. Nöbet kulübesindeki polisler anında karşılık verince çıkan çatışmada kadın terörist ölü olarak ele geçirildi. Ancak üzerinde bomba düzeneği de bulunduğu için olay yerine uzman ekipler çağrıldı. 

İki polis yaralandı

Çatışma nedeniyle Vatan Caddesi de çift taraflı trafiğe kapatıldı. Saldırganın açtığı ateş sonucu polis memuru İ.M. kulağından yaralandı. Polis memuru T.D.’nin de alnını kurşun sıyırdı. Hastaneye kaldırılan iki polisin de sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Saldırı sırasında kaçan ve ikinci saldırgan olduğu iddia edilen bir kişiye de kurşun isabet etti. Ancak yaralı şahsın bölgede eylem yapan Halk Cephesi üyesi olduğu ortaya çıktı. Polislerin yakaladığı Hasan Güneş, tedavi altına alındı. 

Saldırıyı DHKP-C üstlendi

Saldırıyı üstlenen DHKP-C örgütüne yakınlığı ile bilinen bir sosyal medya hesabından atılan mesajda, “İstanbul Emniyet Müdürlüğü basıldı. Cephe cenaze kalkmadan şehitlerinin hesabını soruyor!” ifadeleri yer aldı. 

Elif Kalsen ölüme gitti

Çatışmada öldürülen terörist DHKP-C üyesi Elif Sultan Kalsen çıktı. Kalsen’in ismi  ilk olarak Sultangazi Polis Merkezi’ne yapılan ve polis memuru Bülent Özkan’ın şehit olduğu saldırının ardından ‘9 canlı bomba aranıyor’ haberinde geçti. İki yıl önce fotoğrafı ve adının gazetede yayınlanmasının ardından Elif Sultan Kalsen bazı emniyet müdürleri ve dönemin İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu hakkında suç duyurusunda bulunmuş ve canlı bomba olmadığını iddia etmişti.Çok geçmeden Kalsen’in adı 6 Ocak 2015’te Sultanahmet’te polis noktasına yapılan canlı bomba saldırısıyla bir kez daha anıldı. Eylemi üstlenen DHKP-C, canlı bombanın da Elif Kalsen olduğunu duyurdu. Ancak daha sonra saldırganın Rus uyruklu Diana Ramazova olduğu ortaya çıktı. DHKP-C de ‘yanlış bilgi verdik’ diyerek özür diledi. Kalsen’in adı en son 30 Ocak’ta Taksim’de polis noktasına yapılan silahlı saldırıda gündeme gelmişti.   Elif Sultan Kalsen’in adı daha önce polise düzenlenen üç  saldırıda gündeme gelmişti. Polis dün ölü geçirilen kadın teröristin Elif Sultan Kalsen olduğunu parmak izlerinden tespit etti.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.