Öne Çıkanlar Djokovic Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir Mehmet Gözde ingiltere Barkley Nefes terapisti kamplar Oscar ödül törenind Hatice

Bu haber kez okundu.

İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan'dan darbe gecesi hakkında açıklamalar

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini, darbelerin ve gizli oluşumların siyaset üzerindeki etkilerini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonuna bilgi veren Çalışkan, darbe girişimi akşamında IŞİD ile ilgili önemli bir operasyon hazırlığındayken bir emniyet müdür yardımcısının kendisini aradığını ve "Bir askeri yetkilinin aradığını, sıkıyönetim ilan ettiklerini söylediğini" aktardı. Çalışkan, "15 Temmuz darbesini sadece askere indirgerseniz bu işi ıskalamış olursunuz. Asker bu işin bir boyutu. Devasa bir örgütten bahsediyoruz. Maliyesiyle, eğitimiyle, uluslararası ilişkileriyle şu an dünyanın bir çok yerinde düşman diaspora oluşturmaya çalışan yetkinlikte, birçok ülkenin desteklediği bir yapıdan bahsediyoruz." dedi. Darbe günü Boğaziçi Köprüsü'nde sniper olduğu iddiasına ilişkin de Çalışkan, "Sniper konusu şehir efsanesi. Sniper yoktu orada. O köprünün bir bacağının üzerindeki sallanan şey sniper değildi. Bu örgüt her şeyimize zarar verdi, istihbaratımıza da teşkilatımıza da zarar verdi. Bizi istihbarat manasında çok hırpaladılar. Bir takım dinlemeleri götürdükleri kesin. Ahlaksızca götürmüşler." ifadesini kullandı. Çalışkan, darbeciler tarafından hazırlandığı iddia edilen herhangi bir infaz listesini görmediğini başka bir ilde böyle bir liste olup olmadığını da bilmediğini kaydetti. Darbe gecesi üzerinden iki tank geçen darbe karşıtı Sabri Ünal da komisyona katılarak, kısa bir konuşma yaptı. Ünal, darbenin arkasındaki faillerin aydınlatılması için komisyonun en doğru şekilde çalışmasının ve bir sonuca varmasının, milletin beklentilerinin karşılanması açısından önemli olduğunu belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.