Öne Çıkanlar Djokovic Ulviyya Tagizade Oscar ödül törenind Hatice Master visesi Murray Auchincloss Sivasspor Nitelikli Çalışan vizesindeki Avukat Yaşar Doğan Yeni Boğaziçi Trabzonspor UK

Bu haber kez okundu.

İstanbul Vezneciler otobüs durağı yakınlarında patlama meydana geldi

İstanbul'da Çevik Kuvvet'e terör saldırısı düzenlendi... Beyazıt'ta Vezneciler otobüs durağı yakınlarında Çevik Kuvvet otobüsü geçerken büyük bir patlama meydana geldi. Yaralılar var. Görgü tanıkları polis aracı geçerken park halindeki bir otomobilin patlatıldığını iddia etti. Ancak saldırının nasıl gerçekleştiği henüz kesinleşmedi. Saldırı sonrası bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Patlamanın yaşandığı yer Beyazıt Karakolu ile Vezneciler otobüs durağında arasında bir nokta. Olayın Çevik Kuvvet'in nöbet değişimi sırasında yaşandığı yönünde bilgiler var. DHA'nın geçtiği son dakika haberine göre ilk belirlemelerde 5 yaralı var.

İstanbul'da bu sabah şiddetli patlama... İstanbul'da Beyazıt Karakolu ile Vezneciler otobüs durağı arasında, Şehzade Paşa Caddesi üzerinde Çevik Kuvvet otobüsüne yönelik bombalı saldırı düzenlendi. Şiddetli patlama sonrası olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

SİLAH SESLERİ DUYULDU

Patlama nedeniyle çevredeki iş yerleri ve bazı araçlar zarar gördü. Polis, hasar meydana gelen işyerlerini boşaltıyor.  Bu arada, patlama sonrasında silah sesleri duyulduğu öğrenildi. İlk bulgular patlamanın terör saldırısı olduğu yönünde. Çevik Kuvvet aracının geçişi sırasında park halindeki bir otomobilin patlatıldığı yönünde iddialar var. Patlamanın canlı bomba mı olduğu, bir aracın uzaktan kumandayla mı patlatıldığı ihtimalleri araştırılıyor. Bölgede yeni bir patlama riskine karşı da geniş güvenlik önlemleri alındı. Olay yerine çok sayıda itfaiye aracı da sevk edildi. 

TAHRİBAT BÜYÜK

İstanbul Belediyesi'nden Vezneciler'e kadarki bölge polis tarafından çevrildi. Patlamanın etkisiyle geniş bir alanda büyük tahribat yaşandığı ve  binaların camlarının kırıldığı görülüyor.  Polis, hasar meydana gelen iş yerlerini boşaltıyor.     

İLK BELİRLEMELERE GÖRE 5 YARALI VAR

DHA'nın geçtiği haberde ilk belirlemelere göre 5 yaralı olduğu belirtildi. İHA'nın haberinde 5 yaralının da polis memuru olduğu belirtildi.

NÖBET DEĞİŞİMİ SIRASINDA

Patlamanın Çevik Kuvvet'in nöbet değişimi sırasında yaşandığı belirtiliyor. 

KIZ ÖĞRENCİ YURDU DA ETKİLENDİ

Olay yerinin yakınında bulunan kız öğrenci yurdu da patlamadan etkilendi. Patlama nedeniyle savrulan parçalar yurdun camlarını kırıp odalara girdi, öğrenciler büyük tehlike atlattı.

İKİNCİ PATLAMA SESİ DOĞALGAZDAN

İstanbul'da ilk patlamadan bir süre sonra bir patlama sesi daha duyuldu ancak bu patlamanın doğalgazdan kaynaklandığı iddia ediliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.