Öne Çıkanlar ingiltere londra avrupa kktc muharrem ince maç ne zaman Samsunspor koronavirüs gazete maç hangi kanalda

Bu haber kez okundu.

İzmir'e yağan dolu vatandaşın hayatını felç etti

İzmir'de dün  öğleden sonra aniden bastıran sağanak yağmur sonrasında doluya döndü. İzmir kent merkezinde fındık büyüklüğünde çok şiddetli fırtına ile gelen dolu hayatı felç etti. Çatılar dolunun etkisiyle kar yağmış gibi beyazladı. Bazı sokaklarda dolu ve yağmur suyu birikti. Körfez'de deniz ulaşımı bir süre aksadı. İtfaiye ve belediye ekipleri alarma geçti. Yarım saat çok şiddetli devam eden dolu daha sonra etkisini kaybetti.

ŞEHRİN DOĞUSUNU VURDU
İzmir'de şiddetli sağanak ve dolu özellikle şehrin doğu kesiminde çok etkili oldu. Alsancak, Bornova, Bornova'nın özellikle Altındağ, Çamdibi semtleri ve Bayraklı'da bazı sokaklarda logarlar biriken dolunun da etkisiyle suyu çekmedi. Diz boyuna ulaşan su ve dolu yüzünden zemin kattaki bazı ev ve işyerlerine su girdi. Sokaklarda biriken sular yüzünden araçlar yollarda kaldı, trafik kilitlenme noktasına geldi. Çok şiddetli poyraz fırtınasıyla yağan yağmur birçok binada üst katları bile su içinde bıraktı. Kentin park ve refüjlerindeki ağaçlar, çiçekler büyük zarar gördü. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin polikliniklerine de su girdi. Görevliler fırça ve kovalarla suyu tahliye etmeye çalıştı. Ege Üniversitesi'nin bahçesindeki otoparklar da su doldu. Araçların içine sular girdi, Belediye ve Üniversite görevlileri tahliye çalışması yaptı.Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü yetkilileri yaklaşık yarım saatte, Bornova'ya 60.9, Çiğli'ye 40.4, Konak'a 37.6, Bayraklı'ya 8.4, Buca'ya 2.3, Karşıyaka'ya 0.4 kilogram yağmur düştüğünü açıkladı. Yetkililer vatandaşları acil koduyla sel baskınları ve yıldırımlara karşı uyarırken yağmurun akşam saatlerinde etkisini kaybedeceğini açıkladı. Yarım saat belirli semtlerde çok etkili olan yağmur etkisini kaybetti ve İzmir yine günlük güneşlik olurken, yol kenarlarında, çatılarda biriken dolunun hala erimediği de dikkat çekti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.