Öne Çıkanlar Londrada turk

Bu haber kez okundu.

Kaplan, Bir saat adaletle hükmetmek bir sene ibadet etmekten daha hayırlıdır

Avrupa Ajansı (AVA) Londra-Yaklaşık bir ay önce Londra’da hizmete başlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İngiltere Birliği çalışma merkezi binasının açılışı geçtiğimiz pazar günü yapıldı. Açılışta CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, İngiltere İşçi Partisi Edmonton Milletvekili Kate Osamor, Belediye Meclis üyeleri Ali Gül Özbek, Ahmet Karahasan, İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Başkanı Tugay Hurman, Day-Mer sözcüsü Ahmet Sezgin, CHP İngiltere Birliği Kurucu Başkanı Baki Düzgün, İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Jale Özer, Birlik Başkanı Hasan Dikme, yönetim kurulu ve parti üyeleri, Avrupa Medya Gurubu Başkanı Vatan Öz, Bozcader, Dem radyo, katıldı. Öğleden sonra yapılan açılış sonrası Kervan’da dayanışma yemeği düzenlendi.

Fatma Hürriyet Kaplan

Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan

 Konuşmasında şunları dile getirdi: Türkiye’den size selam getirdim. Bugün  Londra’da bayram. Mübarek Ramazan bayramıızı kutluyorum. Hep birlikte nice bayramlar dilerken daha aydın yarınlar dileğiyle adalet dileğiyle baramınızı kutluyorum. Adalet gelirse asıl o zaman ülkemizde bayramlar daha coşkulu olur.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Kaplan: “Neyi kollayacağımızı şaşırmış durumdayız.”

 

 Ağaçları mı, zeytinlikleri mi, insanları mı kadınları çocukları gençleri ülkemizi cumhuriyetimiz demokrasimizi özgürlüğümüzü neyi koruyacağımızı kollayacağımızı inanın şaşırmış durumdayız. Bu konulardaki omuzlarımızdaki sorumluluğun farkındayız. Anamuhalefet partisi olarak üzerimizde büyük  yükün olduğunun biliyoruz. Ama çok ciddi şekilde mücadelemezi yapıyoruz.”

 

Kaplan: “Bir saat adaletle hüküm etmek bir sene ibadet etmekten daha hayırlıdır”

 

“Herkesin özgürce düşüncelerini ifade edebilmeleri için mücadele ediyoruz. Adalet demokrasi ana konularımız. Atalarımız der ki ; ‘Bir saat adaletle hüküm etmek bir sene ibadet etmekten daha hayırlıdır”

 

Adında Adalet olan parti

 

Kaplan : “Türkiye’de adaleti mumla arar olduk. Adında sadece Adalet  terimlerini barındıran olan parti AKP, ama özünde ne yazıkki adalete çok uzak olan AKP. Biz Hain Fetö derken Akp’liler hocaefendi diyordu. Biz Hain Fetö derken onlar hocam ne olur gel bitsin bu hasret diye salya sümük ağlayanlar 15 Temmuz’u fırsat bilerek Türkiye’ye darbe yaptılar. Ülkemize kanun hükmünde kararnamelerle bedel ödetmeye devam ediyorlar. Tüm muhalifleri susturmak istiyorlar. 

 

“Yere batsın sarayınız dedik”

 

 

“Anayasa görüşmelerini referendum sürecini hatırlayın. Ülkeyi yönetenler öyle bir hırs içinde oldular ki herkesi darp ettiler. Engelli milletvekilimize bile şiddet uyguladılar. Kürsüdeki isyanımız buydu. Yere batsın sarayınız dedik”

 

Fatma Hürriyet Kaplan Ecevit’in şu sözleriyle konuşmasını bitirdi: 

 

Boşluğa bulut 

Buluta yağmur

Yağmura toprak 

Ne güzel uymuş

 

Gündüze güneş

Güneşe tarla 

Tarlaya başak

Ne güzel uymuş

 

Başağa buğday 

Buğdaya insan

İnsana emek

Ne güzel uymuş

 

Emeğe eylem

Eyleme yürek

Yüreğe sevgi

Ne güzel uymuş

 

Bülent Ecevit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.