Öne Çıkanlar ingiltere londra kktc avrupa türkiye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gazete İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Avrupa Birliği Kumar Bağımlılığı Tedavisi

Bu haber kez okundu.

Kaybolan dağcı bulundu

Niğde'de, Aladağlar'a tırmanırken kaybolan, buz gibi havada 46 saat sonra bulunan dağcı Tarkan Kuvulmaz'la ilgili çarpıcı detaylar. Dağcı, 40 metrelik bir uçurumun ucunda otururken bulundu. Kuvulmaz'ın "Her şeyi silmiştim, atlamak üzereydim" dediği öğrenildi.

AKUT Niğde Temsilcisi Nedim Urcan, Niğde'de kaybolan Tarkan Kuvulmaz'ın nasıl bulunduğuna ilişkin önemli bilgiler verdi. Urcan, dün akşam hava şartlarının kötü olması nedeniyle  arama-kurtarma çalışmalarına katılmadıklarını, bu Sabah Tarkan Kuvulmaz'ın  kaybolduğu bölgeye tırmanışa geçtiklerini ifade etti. 3 saat tırmandıktan sonra karda ayak izleri gördüklerini belirten  Urcan, "Ayak izleri bir dere yatağına gidiyordu. Dere yatağında ilerlerken bir  çift krampon bulduk. Kramponun altında kazazedenin ismi ve telefon numarası  vardı" diye konuştu.Durumu arama-kurtarma çalışmalarına katılan askeri yetkililere  bildirdiklerini anlatan Urcan, şunları kaydetti: 

 

UÇURUMUN KENARINDA OTURUYORDU

 "Yaklaşık 2 bin 500 metre yükseklikteydik. Diğer kurtarma ekipleri ise  3 bin 100 metre yükseklikte arama yapıyorlardı. Jandarma Özel Arama Kurtarma timi  de hızlı bir şekilde bizim yanımıza intikal ettikten sonra dere yatağının  içerisinde ilerlemeye başladık. İnerken birkaç parça taş düşürdük. Biz dağcılar  taş düşünce, 'taş' diye bağırırız, aşağıdaki insanların tedbir alması için. Bu  sırada aşağıdan 'ben burdayım' diye ses geldi. Kazazedeyi aşağıda dere yatağı  içerisinde 40 metrelik bir uçurumun ucunda otururken bulduk. Durumu gayet iyiydi  ancak aşırı derecede susuz ve yorgun olduğu gözledik." 

 GÖZLERİMİZE İNANAMADIK

 Kaybolan dağcının çok riskli bir bölgede kaldığını dile getiren Urcan,  "Helikopter pilotu, kazazedeyi o kadar zor şartlarda ordan aldı ki gözlerimize  inanamadık. Dağcı, 40 metrelik bir yükseklikten inemediği gibi geri de çıkamamış  orada kalmış. Helikopter seslerini duymuş ama çok dar bir vadinin içerisinde  olduğu için sesini  duyuramamış.

 BANA DEDİ Kİ.

Serum verildi. sağlık durumu iyi. Kendisi ile  ilk görüştüğümde bana 'ben her şeyi silmiştim ve atlamak üzereydim' dedi"  ifadelerini kullandı.

Ankara'dan gelen ve Aladağlar'ın 3 bin 588 metre yükseklikteki Alaca  zirvesine pazar sabahı tırmanışa geçen 10 kişilik grupta yer alan Tarkan  Kuvulmaz, yorulduğu için gruptan ayrılınca kaybolmuş ve arkadaşlarının haber  vermesiyle arama çalışmaları başlatılmıştı.

Arama-kurtarma ekiplerinin 46 saat sonra kardaki ayak izlerini takip  ederek bulduğu Kuvulmaz,Adana Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesine  kaldırılmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.