Öne Çıkanlar Wolverhampton Nottingham Acın Ilıcalı Aydın Çubukcu Geri dönüşüm İngiltere Cemevi Türk toplumu için COVID-19 aşı Gelir eşitsizliği Dünya Gündemi Ramazan ayı

Bu haber kez okundu.

Kraliçe II.Elizabeth'e GREAT kutlama

Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi David Reddaway, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in doğum günü ve Silahlı Kuvvetler Günü kutlamaları çerçevesinde, 20 Haziran akşamı, Ankara’daki Birleşik Krallık  Büyükelçiliği Rezidansı’nda bir resepsiyon düzenledi. Siyaset, sanat, ekonomi, sivil toplum kuruluşları ve medya temsilcilerinden oluşan 1500 davetlinin katıldığı kutlamaya, Birleşik Krallık hükümeti tarafından iki ülke arasındaki ticari ve kültürel işbirliğini artırmak hedefiyle yürütülen “GREAT” kampanyası damgasını vurdu.

Büyükelçi David Reddaway, sponsorlara teşekkür ederek başladığı hoş geldiniz konuşmasında Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki arkadaşlık ve dostluğun derin ve geniş kapsamlı olduğunu vurguladı.

David Reddaway, “Türkiye ile ortaklığımız AB ve NATO’da birlikte çalışan uzun vadeli bir vizyonu temel almış iki demokratik ülke arasındaki stratejik ortaklıktır. Bugün uluslararası gündemin anahtar öncelikleri üzerinde beraber çalışıyoruz ve işlerimizi bu doğrultuda büyütüyoruz. Birleşik Krallık, Türkiye’nin başarılı olması için elinden gelen desteği yapacaktır. Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne doğru ilerlemesi de bu başarının bir parçasıdır. İlerleme süreci her zaman kolay değildir. Bunu kendi deneyimlerimizden biliyoruz. Ama bu ilerlemenin kapsadığı reformlar her toplum için pozitiftir” dedi.

Kutlamada, Birleşik Krallık ve Türkiye arasındaki ticari, ekonomik ve kültürel ilişkilerin daha da gelişmesini hedefleyen GREAT kampanyasının mesajları konuklara iletilirken residansın bahçesinde de bu mesajlar görselleri ile yer aldı.

“GREAT” bir yıl sürecek

“GREAT” kampanyası, 29 Mart 2013’de Uludağ Ekonomi Zirvesi sırasında Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımı ve Birleşik Krallık Başbakan Yardımcısı Nick Clegg’in özel olarak gönderdiği mesaj ile başlatılmıştı.

Bir yıl boyunca devam edecek kampanya,  Birleşik Krallık ve Türkiye arasında var olan ticari ve kültürel ilişkilere yeni bir ivme kazandırmayı amaçlıyor. Türk ve İngiliz firmalarına üçüncü ülkelerde ortak olarak daha yakın bir çalışma içerisinde olma fırsatı yaratması da bekleniyor. 

Resepsiyonun sponsorluğunu yapan şirketler arasında Diageo, Ultra, Vodafone, MBDA/BA Sistemleri, UTC Aerospace Sistemleri, AstraZeneca, Kingfisher/Koçtaş, Tesco Kipa, Shell Türkiye, LandRover, Thales, Electro World, EADS, HSBC Türkiye, WYG Mena, Harvey Nichols, McCormack Kütaş, Yakupoğlu, Rolls Royce, Standard Chartered, IDS, EFES, Güven Hastanesi, Denny Caouki bulunmakta.                                                  

Great Britanya: Büyük fikirleri olan küçük bir ada

        2012 yılından bu yana ABD, Kanada, Brezilya, Fransa, Almanya, Hindistan, Japonya, Çin, Hong Kong ve Avustralya’da hayata geçirilen “GREAT” kampanyası; yaklaşık 30 milyon sterlinlik bütçe ile 2013 itibariyle Türkiye, Rusya, Güney Kore, Meksika ve Endonezya’da yürütülecek.

        Büyük Britanya’nın; DNA’dan, MR ve Tüp Bebek’e (IVF) kadar farklı doğa bilimlerinde 77 adet Nobel Ödülü bulunuyor. Bu sayı dünya sıralamasında ikinci ve Avrupa’daki diğer tüm ülkelerin üzerinde

        Büyük Britanya, Avrupa’nın en büyük doğa bilimleri sanayisine ev sahipliği yapıyor.

        Büyük Britanya, dünyada en fazla ticari hizmet ihracatı yapan ikinci ülke.

        Girişimciler, Büyük Britanya’yı çok kültürlü barışçı yapısı ve yalnızca 13 gün süren iş kurma süresi nedeniyle tercih ettiklerini belirtiyor.

     Dünya Bankası verilerine göre belirlenen bu rakamın dünya genelindeki ortalaması ise 35 gün.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.