Öne Çıkanlar Emeklilik 24 haziran seçimleri son haber ingiltere Londradan İtalya turuna Rauf Raif Denktaş Türk Okulu Kıbrıs Kültür Gezisi Kıbrıs Kültür Gezisi uygur londra İngiltere Uygur Trs Aytac

Bu haber kez okundu.

Memur maaşı zamları 2015

Hükümet 2015'te memura yüzde 3+3 düşünüyor. Enflasyon farkı kamu çalışanlarına ödenecek.Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memur zammıyla ilgili "Gelecek yıl da toplu sözleşmenin gereği olarak yüzde 3+3 öngördük, ancak enflasyonun öngörülenden yüksek çıkması halinde farkı da vereceğiz ve 2015'te çalışanları, emeklileri enflasyona ezdirmeyeceğiz' dedi.Şimşek, bütçe uygulama sonuçları, 2014 sonu bütçe gerçekleşme tahmini ve 2015 Merkezi Yönetim Bütçesi Kanun Tasarısı hakkında düzenlediği basın toplantısında, gelecek yıl bütçesine ilişkin değerlendirmede bulundu.

ARTIŞLAR TOPLU SÖZLEŞME ÇERÇEVESİNDE GERÇEKLEŞECEK

Çalışanların ve emeklilerin de gözetildiğine işaret eden Şimşek, bu yıl artışların toplu sözleşme çerçevesinde gerçekleştiğini söyledi. Şimşek gelecek yıl da toplu sözleşmenin gereği olarak yüzde 3+3 öngördüklerini, ancak enflasyonun öngörülenden yüksek çıkması halinde farkı da vereceklerini ve 2015'te çalışanları, emeklileri enflasyona ezdirmeyeceklerini vurguladı.

SOSYAL HARCAMALARA KAYNAK ARTIYOR

Şimşek, sosyal hizmetler ve yardımların da bütçenin önemli bir kalemini oluşturduğuna dikkati çekerek,  2015'te sosyal harcamalar için ayrılan kaynağın 32,9 milyar liraya çıkartılacağını söyledi. Sosyal güvenlik sistemini güçlü şekilde desteklemeye devam edeceklerinin altını çizen Şimşek, gelecek yıl sosyal güvenlik kurumlarına 80,6 milyar lira transfer yapılacağını bildirdi.

74 BİN PERSONELİN DAĞILIMI BELİRLENMEDİ

Bakan Şimşek, başka bir soru üzerine de kamuya alınacak 74 bin personelin dağılımına henüz karar vermediklerini, bunu yılın başında belirleyeceklerini dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.