Öne Çıkanlar acun ılıcalı WHO İngiltere vizesiyle Cindy Crawford londra Istanbul Photo Awards 2023 Photo Awards 2023 sergisi Türkmenköy londra ateşkes TURTA londra ONUR SEVIGEN KALBIN AKSIN

Bu haber kez okundu.

Meteoroloji il il uyardı, sağanak yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın güneydoğusu, Ege, Batı Akdeniz'in iç ve Batı Kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Ordu, Sakarya, Kocaeli, İstanbul çevreleri, Çanakkale ve Samsun'un doğu kesimlerinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Yağışların; öğle saatlerinden sonra İzmir'in iç kesimleri, Manisa, Kütahya, Balıkesir, Bilecik, Çankırı çevreleri, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Bursa'nın güney ve doğusu, Sakarya'nın güney kesimleri, Eskişehir'in kuzeyi ve Ankara'nın kuzey ve batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2.) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, dolu riski ve yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Batı Akdeniz'in Batısında (Kalkan - Kumluca arası) fırtına bekleniyor!
Batı Akdeniz'in batısında (Kalkan-Kumluca arası) rüzgarın yarın (22.06.2018 Cuma) öğle ve akşam saatlerinde batılı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın aynı gün gece saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi beklenmektedir.
Fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve denizcilerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.
Başlama-Bitiş Zamanı: 22.06.2018 15:00-22.06.2018 23:00
ANKARALILAR YİNE DİKKAT!
Meteoroloji Ankara için dün uyarı da bulunmuştu. Yapılan uyarıdan sonra Ankara’da aniden bastıran sağanak yağış nedeniyle araçlar sular içinde kalırken, çok sayıda vatandaşta apartmanlarda mahsur kaldı. Apartmanlarda mahsur kalan vatandaşlar itfaiye erleri tarafından şişme botla kurtarıldı. Ankara’da akşam saatlerinde bastıran sağanak yağış hayatı adeta felç etti. Özellikle Çankaya’da kendini gösteren yağış, ilçede bulunan Aksu Caddesi ile Yenişehir Pazaryeri’nin arasını adeta göle çevirdi. Caddede bulunan arabalar sular altında kalırken, çok sayıda vatandaş kafelerde ve apartmanlarda mahsur kaldı.
Ankara için yeni uyarı geldi. Bugün saat 12.00 ile 21.00 arası kuvvetli sağanak yağış Ankara'da etkisini gösterecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.