Öne Çıkanlar ingiltere kktc İngilterede sigara Türkiyenin en çok Güler Sabancı Fethiye İngilizler Avrupa iberallerin Dünya Eğitim Forumu Engin Sertoğlu Min-Jae Kim

Bu haber kez okundu.

MHP'li Faruk Bal,'Takipsizlik kararı Türkiye için kara bir lekedir'

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, 17 Aralık ile ilgili verilen takipsizlik kararının Türk yargı tarihine kara bir leke olarak düştüğünü söyledi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Bal, yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili takipsizlik kararıyla ilgili "İstanbul'daki savcılık, ayakkabı kutuları içindeki paraları, tapeleri göremedi; eski İçişleri Bakanı'nın para kasaları içindeki milyon dolarları göremedi; yüzbinlik saatleri göremedi; Rıza'nın rüşvet listesinde paraları göremedi; Çevre ve Şehircilik Bakanı'nın imar rantını göremedi; sıfırlanan milyonların ardından bakiye kalan 30 milyon Avroyu göremedi ama millet gördü." değerlendirmesinde bulundu. 

17 Aralık ile ilgili verilen takipsizlik kararının Türk yargı tarihine kara bir leke olarak düştüğünü dile getiren Bal, operasyonun ardından montaj, dublaj, şantaj değerlendirmesinin yapıldığını hatırlatarak bunun basit bir araştırmayla öğrenilebileceğini fakat bunun yapılmadığını vurguladı. 

"Bunlar yetmeyince hukuk darbesi ve istiklal mücadelesi söylemi gerçekleştirildi." diyen Bal, MHP'nin bu takipsizlik kararını unutmayacağını ve unutturmayacağını söyledi. "Tüyü bitmedik yetim hakkı yiyenlerin her ne pahasına olursa olsun hukuk önünde hesap vermesi için bunun takipçisi olacağız." diyen Bal, erken seçim tartışmalarıyla ilgili bir soru üzerine MHP'nin her şart altında seçime hazırlıklarını sürdürdüğünü, erken seçime her zaman hazırlıklı olduğunu ifade etti.

Teröristbaşı Abdullah Öcalan ile ilgili bir soruya ise Bal, "Öcalan'ın müzakereci tayin edileceği, cezaevinden 1 yıl sonra çıkarılacağı lafları kulislerde konuşulmaktadır. Bu sonuca ulaşabilmek için cezaevindeki şartların iyileştirilmesi gibi tartışmayla Türk milleti kurbağa testine tabi tutulmaktadır. Bu bir algı operasyonudur." karşılığını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.