Öne Çıkanlar Pandemiye Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Güneydoğu

Bu haber kez okundu.

Milletvekillerine 2015 yılı için yapılan maaş zammı

Ocak ayında memur maaşlarına ilk 6 ay için yapılacak yüzde 3 zam ile en düşük memur maaşı 60.07 TL artışla 2 bin 25 TL'den 2 bin 85 TL'ye çıkacak. Ocak'ta polis memurunun maaşına 87 TL, öğretmen maaşına 70 TL zam gelecek. Bu yıl enflasyon farkı ve Temmuz ayı zammı alamayan memur Ocak'ta da çok küçük maaş artışlarıyla karşı karşıya kalacak.Bağımsız Büro-Sen'in memur maaşları üzerinde yaptığı hesaplama Ocak'ta en düşük memur maaşında 60 TL'lik bir artış olacağını gösterdi. Hükümet ile yetkili konfederasyon arasında 7 Ağustos 2013 tarihinde imzalanan toplu sözleşme ile tarihinde ilk kez toplu sözleşme masasına her yıl oturma şartı ortadan kaldırılarak memurların sosyal ve mali hakları için iki yıl geçerli olan bir sözleşme imzalandı. İmzalanan toplu sözleşme ile 2014 yılı için kamu çalışanlarının maaşlarına 123 TL seyyanen zam yapılırken, enflasyon farkı ve Temmuz ayı zammından yetkili konfederasyon feragat etti. Toplu sözleşmeye göre, 2015'te ise memura 6 aylık dönemlerde yüzde 3+3 zam yapılması planlandı.

En düşük memur maaşı 2 bin 85 lira olacak
2015 Ocak ayında memur maaşlarına yapılacak yüzde 3'lük artış ile 1 Ocak 2015'ten geçerli olmak üzere en düşük memur maaşı 60.07 TL artışla 2 bin 25 TL'den 2 bin 85 TL'ye yükselecek. 9'uncu derecenin 1'inci kademesindeki öğretmen maaşı 70 TL artışla 2 bin 345 TL'den 2 bin 415 TL'ye, 8'inci derecenin 1'inci kademesindeki polis memurunun maaşı da 87 TL artışla 2 bin 929 TL'den 3 bin 16 TL'ye yükselecek. KİT'lerdeki sözleşmeli ücret tavanı 126 TL artışla 4 bin 214 TL'den 4 bin 340 TL'ye, müsteşar maaşı da 235 TL artışla 7 bin 838 TL'den 8 bin 73 TL'ye çıkacak. 7 derecenin 1'inci kademesindeki doktor maaşı 103 TL artışla 3 bin 456 TL'den 3 bin 559 TL'ye yükselecek.

Kızılkaya: Memur size affetmeyecek
Bağımsız Büro-Sen Genel Başkanı Remzi Kızılkaya, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 2013 yılı ortasında bugünün şartlarından uzak ve öngörüden mahrum şekilde imzalanan toplu sözleşmenin bugün her açıdan fiyasko olduğunun daha net ortaya çıktığını savundu. Bu yıl enflasyon farkı ve Temmuz ayı zammı alamadığı için memur maaşlarının enflasyon karşısında eridiğine ve en düşük memur maaşında yaklaşık 70 TL'lik bir kaybın yaşandığına dikkat çeken Kızılkaya, toplu sözleşmenin iki yıllık imzalanmasının da mağduriyetlerin telafisini imkansız kıldığını ifade etti. 2013 şartlarına göre 2015 yılı zammının kararlaştırılmasının akla ve mantığa aykırı olduğunu kaydeden Kızılkaya, "Hükümet 2 yıl önce yandaş konfederasyonla tek başına masaya oturarak memurları iki yıllık bir boyunduruğa almıştır. Dikkatli bakılırsa görülecektir ki hükümet açıkladığı Orta Vadeli Program'da yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 5.3'ten yüzde 9.4'e revize etmiştir. Yani hiçbir hesap tutmamıştır ve görünen o ki tutmayacaktır da. Bu nedenle yüzde 3'lük artışın gözden geçirilmesi zaruridir. Yoksa memur sizi affetmeyecek" dedi.

"Biraz hukuk varsa yanlıştan dönülmeli"
Kızılkaya, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in toplu sözleşme gereği enflasyon farkı verilemeyeceği, toplu sözleşme ile belirlenen hususların geriye doğru değiştirilemeyeceği ve bunun hukuken de doğru olmayacağı açıklamasına karşılık ise, "2014 yılını da kapsayan toplu sözleşme sadece memuru değil akademik personel ile hakim ve savcıları da kapsamasına rağmen her iki meslek grubu için de yeni düzenleme yapılarak maaşlarına artış yapılması öngörüldü. O nedenle bu yıl için memura enflasyon farkı ödenmesinin hukuka aykırı olacağını söylemek yapılan işle çelişmektedir. Biran önce yanlıştan geri dönülmeli ve bu yıl enflasyon karşısında ezdirilen memurların kayıpları telafi edilmelidir" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.