Öne Çıkanlar Pandemiye Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Şenol Bayram

Bu haber kez okundu.

Minik Nehir İstanbul'da iddiası doğru mu

Van Gürpanır'da evlerinin önünde oynarken kayıplara karışan ve 107 gündür haber alınamayan Nehir Aslan'ın İstanbul'da olabileceği iddia edildi. Vatandaşların ihbarı üzerine harekete geçen aile, kemera kayıtlarını topluyorVan'da evinin önünde kayıplara karışan ve 107 gündür bulunamayan 4 yaşındaki Nehir Aslan'ın izine İstanbul'un Sultangazi İlçesi'nde rastlandı. Vatan Gazetesi'nden Emre Eser'in haberine göre, Aslan ailesi ihbar sonucu ulaşılan bir kamera görüntüsündeki çocuğun kızları olduğunu söylüyor...Van'ın Gürpınar İlçesi'nin Kırkgeçit Mezrası'ndaki evinin önünde oynarken kayıplara karışan 6 kişilik Aslan ailesinin 4 yaşındaki kızı Nehir Aslan'dan 107 gündür haber alınamıyor.Aralık ayında 5 yaşına giren Nehir için yapılan arama çalışmalarında sadece ona ait olduğu söylenen ayakkabılar evden 300 metre uzaklıkta bulundu. Küçük Nehir'in kaybolduğunun ertesi günü ise bir kız kardeşi dünyaya geldi. Olaydan sonra anne Hatice Aslan şüpheli olarak sorgulanıp serbest bırakılmıştı.

AYNI BÖLGEDEN İKİ AYRI İHBAR GELDİ
Aylardır büyük bir umutla çocuklarına kavuşmayı bekleyen Aslan ailesi Nehir'in kaçırıldığı konusunda ısrarlı. Kasım ayında aileye gelen bir ihbarda Sevda Özkaya isimli bir vatandaş İstanbul Sultangazi'de bulunan markette Nehir'i gördüğünü iddia etti. Özkaya, Nehir'e çok benzettiği kızın bir aile ile birlikte geldiğini ve bir kamyonetten indiklerini söyledi. Ancak daha sonra bir ize ulaşılamadı. Geçtiğimiz hafta ise aileye yeni bir ihbar geldi. İhbarı yapan kişi yine Sultangazi'de Esentepe mahallesinde Nehir'i gördüğünü söyledi. Aynı kişi bir kaç gün sonra Nehir'i yanında 3 çocuk ile birlikte tekrar gördüğünü iddia etti.

AİLE KAMERA KAYITLARINI İNCELİYOR
İstanbul'da yaşayan amca Salih Aslan, Nehir'in görüldüğünün iddia edildiği Esentepe mahallesine giderek olay gününe ait güvenlik kamerası görüntülerini toplamaya başladı. 2867 sokakta bulunan mahalle bakkalına ait görüntülerde Nehir'e benzetilen ufak kızın oradan geçtiğini gördü ve görüntüleri Van'a gönderdi. Kamera görüntülerinde 3 Ocak Salı öğle saatlerinde 4 kişilik bir çocuk grubu bakkalın önündeki kaldırımda yürüdüğü ve grubun arkasındaki 4 yaşlarında ufak bir kız bulunduğu görülüyor. Görüntüdeki kız çocuğu bir ara duraksayıp arkasına doğru bakıyor. Aile görüntülerdeki çocuğunu kızları Nehir olduğunu düşünüyor. Amca Salih Aslan, yeğenini Sultangazi'de sokak sokak dolaşıp aradığını belirtiyor.

KIZIM KAÇIRILDI
Ailenin ihbarı üzerine emniyet kamera görüntülerini incelemeye alarak soruşturmayı genişletti. Baba Erkan Aslan polisin ağır davrandığını belirterek, yürütülen soruşturmada Van'da kızına ait tek bir izin bulunmadığını söyledi: "Kızımı yüzlerce asker ve köylü aradı. Ararken bütün taşların altına tek tek baktık. Ben kızımın öldüğünü düşünmüyorum. Öyle olsa bir ufak iz olurdu. Kızıma birisi araba ile çarptıktan sonra korkup onu kaçırmış olabilir. Burası işlek bir yol. Eğer öyle olmadıysa kızımı bilerek kaçırdılar diye düşünüyorum. İstanbul'dan gelen son görüntülere annesi ile baktık. Kızıma çok benziyor. Bir an önce kızımıza kavuşup kucaklamak istiyoruz."

HER YERİ ARAMIŞLARDI
Nehir kaybolduğunda Jandarma, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) kurtarma timi, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve gönüllülerden oluşan yüzlerce kişi arama çalışmalarına katılmıştı. Kırkgeçit Mezrası'ndaki evler ve ağıllar olmak üzere dağlık alanlar ve açık araziler aranmış ancak bir sonuç alınamamıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.