Öne Çıkanlar Pandemiye Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Güneydoğu

Bu haber kez okundu.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın sağlık durumu hakkında endişeli açıklama

Tutuklanan ve açlık grevlerine devam eden eğitimciler Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın kramplı ağrı çektiği, kas ağrısı ve böbrek ağrılarının da yoğunlaştığı bilgisine ulaşıldı.

KHK’yla ihraç edilen eğitimciler Gülmen ve Özakça, açlık grevlerinin 76’ıncı gününde tutuklanmıştı. İki eğitimci açlık grevinin 124’üncü gününde.

Cumhuriyet’ten Şeyma Paşayiğit’e konuşan avukat Ebru Timtik, düzenli olarak tekerlekli sandalyeden yardım alan iki eğitimcinin kramplı ağrı çektiğini, kas ağrısı ve böbrek ağrılarının da yoğunlaştığını anlattı.

Gülmen ve Özakça için Yüksel Caddesi’nde yapılan eylemde gözaltına alınan Esra Özakça, Acun Karadağ, Nazife Onay, Erdoğan Canpolat ve Nazan Bozkurt’a savcının “İhraç edildikten sonra ekonomik zorluk içinde olmanız gerekirken siz eylem yapıyorsunuz, demek ki sizi örgüt finanse ediyor. Siz ihraç edildiğiniz halde nasıl geçinebiliyorsunuz. Halka kin ve nefret uyandıran bu eylemi yapmanızın amacı nedir” diye sorduğunu aktaran avukat Timtik, hak aramanın ‘suç’ ilan edilmek istendiğini söyledi.

Avukatlardan edinilen bilgilere göre, savcı karşısına çıkan eylemcilerin ‘örgütsel talimat’la hareket ettiği ve iki eğitimcinin tutuklanmasının ardından Yüksel Caddesi’ne örgüt tarafından gönderildiği iddia edildi.

‘Esra Özakça’nın sağlığı iyi değil’

Açlık grevinin 48. gününü geride bırakan Semih Özakça’nın eşi Esra Özakça’nın günlerdir gözaltında olma sebebiyle sağlık durumunun iyi olmadığı belirtildi. Kalp piliyle yaşayan Acun Karadağ ise gözaltı süresi boyunca açlık grevi yaptı.Yüksel Caddesi’ndeki bugünkü eylemde de bir kişi gözaltına alındı.

Kaynak: diken.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.