Öne Çıkanlar Demir Leydi Ambargoed Yeşim Güzelpınar Saniye Unal İngiltere Başbakanı Theresa May İş Adamı Ferhat Akkaya Londra TTFF Başkanı Serdar Sarı Türk Film festivali Şenol Bayram Londra IOD Yöneticiler

Bu haber kez okundu.

Nusaybin'i sel ve dolu vurdu

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde dün akşam başlayan ve sabah saatlerine kadar süren dolu ve sağanak yağmur, Eskihisar Mahallesi'nde 3 kerpiç evin yıkılmasına yol açarken, sel suları altında kalan bir çok ahır, ağıl ve kümesteki çok sayıda küçükbaş ve kanatlı hayvan telef oldu.Nusaybin'e 14 kilometre mesafede bulunan Eskihisar Mahallesi'nde dün gece başlayan dolu ve ardından gelen sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Dolu ve yağmur nedeniyle, toprak damlı kerpiçten yapma 3 ev yıkılarak kullanılmaz hale geldi. Sel suları altında kalan ahır, ağıl ve kümeslerde kalan çok sayıda küçükbaş ve kanatlı hayvan da telef oldu.

Evi su altında kalarak kullanılmaz hale gelen cami imamı İhsan Bozkurt, yağmurun yağmaya başladığı sırada camide olduğunu belirterek, "Önce yağmur yağdı, daha sonra dolu yağmaya başladı. Camide mahsur kaldım. Sel kalktı. Bütün hayvanlarımız telef oldu. Ailem evin içinde mahsur kaldı. Ölümden döndüler. Camide olduğum için yardımlarına gidemedim. Komşular ailemi evden çıkarmışlar. Köyde hasar büyük" dedi.

SU ŞEBEKESİ ZARAR GÖRDÜ

Olay sonrası Nusaybin Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, iş makineleri ile mahallede yol açma ve su basan evleri temizleme çalışması başlattı. Nusaybin Belediye Başkanı Sara Kaya da köye gelerek ekiplerinin çalışmalarını izledi. Belediye ekipleri, taşkın nedeniyle içme suyu şebekesinin hasar gördüğü köylülere, temiz içme suyu taşıdı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.