Öne Çıkanlar eVisa Göçmenlik Pandemiye Vladimir Putin Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa UKVI Birleşik Krallık Vizeleri

Bu haber kez okundu.

Oktay Vural'dan o iddialara çok sert yanıt

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, hükümet ile HDP'nin çözüm sürecine ilişkin 10 maddelik ortak açıklama konusundaki söz dalaşının göstermelik olduğunu savunarak, "10 maddelik açıklamayı imzalayanların şimdi kalkıp ağız dalaşına girmesi komedi. İçeride tango yapıyorlar, dışarıda gulu gulu dansı" dedi.Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, çözüm sürecinde hükümet ile HDP'nin İmralı heyetinin çözüm sürecine ilişkin 10 maddelik ortak açıklamasını eleştirdi.AK Parti, HDP ve terör örgütünün bölücü tiyatrosu sahnelediğini öne süren Vural, algı yönetimi sergilediğini söyledi. Türkiye'nin milleti, devleti, Cumhuriyeti ve egemenliğinin hedef alındığını savunan Vural, "Bu üçü de aynı üst aklın ürünleridir. Üçü de ABD, İsrail ekseninde faaliyet gösteren ve onun siyasi amaçları doğrultusunda hareket eden aktörlerdir" diye konuştu.Dolmabahçe'de açıklanan 10 maddelik metnin terör örgütü ve KCK'nın yol haritası olduğunu ifade eden Vural, hükümetin bu yol haritasını kabul ettiğini söyledi. Hükümetin terör örgütü tarafından verilen ev ödevini kabul ederek, yerine getirme gayretine gireceğini açıkladığını savunan Vuran, şöyle konuştu:

"10 maddelik açıklamayı imzalayanların şimdi kalkıp ağız dalaşına girmesi komedi. Milletin aklıyla alay mı ediyorsunuz? Milletin ciğerinin size teslim edilmesini istiyorsunuz. Kediye ciğer teslim edilmez. Milleti bölmek, ayrıştırmak istiyorsunuz, PKK-KCK devleti kurmak istiyorsunuz. İçeride tango yapıyorlar, dışarıda gulu gulu dansı. Artık iş bitmiş, birbirinizi bağlamışsınız. PKK'ya devlet verme, terörist başını serbest bırakma ve başkanlığı alarak anayasa yapmayla ilgili al-ver süreci. Ver başkanlığı, al özerkliği. Söz dalaşı göstermeliktir. PKK'nın taleplerini yerine getirme konusunda, terörist başına kimin daha yakın olduğunu ifade etmek için iki aşkın, iki tarafın aşık olduklarına yaptıkları serenattan öteye anlam taşımıyor. AKP de HDP de kılavuzları terörist başına aşkını ilan ediyorlar."

"PKK İLE KAMU DÜZENİNİ GÖRÜŞÜYOR"

Vural, iktidar ile HDP'nin önce horoz dövüşü yapacağını, daha sonra seçim işbirliği yaparak millete bölücü anayasayı kabul ettirecek zemin hazırlayacaklarını öne sürdü.Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın 10 emrini savunduğunu ifade eden Vural, şunları söyledi:

"PKK ile kamu düzenini görüşüyor, vatanı görüşüyor. Milleti etnik kimliklerine göre ayırmak isteyenlerle milleti görüşüyor. Bunlardan rahatsız olmuyorsan bu milleti nasıl temsil ediyorsun? Adama sorarlar, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı mısın, PKK eş başkanı mısın? Bu ihanet maddelerinden rahatsız olmayanlar milletin, devletin, cumhuriyetin, özgürlüğün ve Türk milli kimliğinin düşmanıdırlar. Bu mutabakattan rahatsız olmayan PKK'lılardır, bölücülerdir, Kürtler'i öldürenlerdir, Kürtler'i ayırmak isteyenlerdir, Kürdistan'ı kurmak isteyenlerdir, İsrail'dir, ABD'dir. Bugün aynı eksene gelmiştir Davutoğlu."

Oktay Vural, AK Parti'nin HDP ve terör örgütüyle uluslararası seviyede de işbirliği yaptığını savunarak, Suriye'nin kuzeyindeki Türkmen varlığını ortadan kaldırılmanın amaçlandığını iddia etti.Tel Abyad'da IŞİD ve PYD'nin egemenlik kurmaması için mücadele eden Türkmenler'in Şanlıurfa'ya çekildiğini ifade eden Vural, "Orayla ilgili bir kuruma plan verildi, planı 10. tabura verdiler ve Resulayn PKK'ya teslim edildi. Urfa'da üç otelde IŞİD'ciler, PKK ve PYD'liler kalıyor. Türkmenler'in ordusu var. Bir kurumla dört kez görüşmeleri ve planı MİT'e vermelerine rağmen adım atılmadı" diye konuştu.İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın "Anayasa'yı tanımıyorum" demesinin tesadüf olmadığını dile getiren Vural, "hukuk devletini tanımayanların sarayın üstünlüğünü ve vesayetini kabul ettiğini" söyledi.

KAPATMA DAVASI İDDİALARI

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vural, 17-25 Aralık soruşturmalarını yürüten cumhuriyet savcılarına soruşturma ve kovuşturma izni verilmesine ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine, "Türkiye'de artık hakim ve savcıların soruşturma yapma özgürlüğü yoktur. Bu, hukuk devletine, bağımsız ve tarafsız yargıya siyasi amaçlı tehdittir" dedi.Oktay Vural, "CHP ve MHP'ye kapatma davası açma planı" iddialarıyla ilgili, "MHP'yi kapatmaya, bunu dile getirmeye şeyi olacak insan daha anasından doğmadı. Türkiye'yi başlarına yıkarız" dedi.Vural, "Nevruz yaklaşıyor. HDP'li Altan Tan, Öcalan'ın Diyarbakır'da mitingde hitap etmesini istiyor. Siz ne diyorsunuz" sorusuna, "Onu, PKK'nın siyasi kanadı AKP'ye sorun. Mesajını okutanların, canlı olarak mesajını vermek için çalıştıkları açık ve net. PKK sarayda, Başbakanlıkta. Git ona sor" karşılığını verdi.Türkiye'nin Musul operasyonuna destek vermesine ilişkin görüşü de sorulan Vural, "Ne olduğunu bilmiyoruz, hükümet bilgi vermiyor. ABD, İsrail ne istiyorsa o yapılıyor" diye konuştu.

AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.