Öne Çıkanlar londra Ece Dağıstan A. Dilek Aydın Kahramanmaraş UK londra avrupa ingiltere Gallipoli Restoran Gallipoli angel Dilek Livaneli londra Atatürkçü Düşünce Derneği

Bu haber kez okundu.

ÖSYM Başkanı Ali Demir'den önemli açıklamalar

2014’te YGS sonuçlarını 6 günde açıklayan ÖSYM, bu yıl süreyi 4 güne indirdi. 15 Mart Pazar günü saat 12.40’ta YGS’den çıkan adaylar 19 Mart Perşembe günü saat 13.00’te sınav sonuçlarını öğrenmeye başladı. Sonuçları hızlıca açıklayan ÖSYM, basın açıklaması dilinde de değişiklik yaptı. Sonuçların bu kadar kısa sürede açıklanması ve sınavın güvenli bir şekilde tamamlanmasında ÖSYM personelinin ‘özverili çalışması ve takım ruhu’nun etkili olduğu belirtildi. Merkezin internet sitesinde yaptığı açıklama şöyle:
“15 Mart 2015 tarihinde saat 10.00’da başlayarak yapılmış olan Yükseköğretime Geçiş Sınavına (2015-YGS) girerek sonuçlarını bekleyen 1 milyor 987 bin 484 aday ve ailelerinin heyecanlı bekleyişini en kısa sürede bitirebilmek amacıyla tüm ÖSYM personeli, sınavın yapıldığı tarihten bu yana büyük bir özveri ile çalışarak sınav sonuçlarını 19 Mart 2015 tarihinde açıklama aşamasına getirdi.

6 AYDA SORULAR OLUŞTURULDU
Yaklaşık 6 ay boyunca, sınavda sorulacak soruların oluşturulmasından, sınav sonrasında sonuçların açıklanmasına kadar geçen süre içerisinde  her anı dakika dakika planlanmış olan bu süreç hak ve adalet ölçüsünde, sorunsuz ve büyük bir başarı ile planlandığı gibi tamamladı ve değerlendirme süreci sonlandırıldı.  Her cevap kâğıdı optik okuyucularda iki kere okundu ve kontrol edildi. Adaylarımız, toplam 171 sınav merkezinde, 7 bin 31 sınav binasında, 109 bin 393 sınav salonunda, 314 bin 816 sınav görevlisinin nezaretinde 160 dakika boyunca  bilgilerini cevap kâğıtlarına işaretlemişlerdir. Sınavın başarı ile sonuçlandırılmasında tüm adaylarımızın, velilerimizin, vatandaşlarımızın, medya mensuplarının anlayışları ve yapıcı tutumları büyük önem arz etti.

EKSİKSİZ VE SORUNSUZ...
Özellikle; sınav sürecinin performansını arttırmak üzere ÖSYM tarafından son 4 yıl içerisinde geliştirilmiş olan sistemler, yöntemler eksiksiz ve sorunsuz olarak uygulandı.
Sınav merkezlerinde oluşturulan Sınav Koordinasyon Kurulları tüm ilgili kurum ve kuruluşların büyük bir uyum içerisinde çalışmasını sağladı, bu da sınav güvenliği ve konforuna önemli bir katkı üretti.
Adaylarımızın sınav kuralları hakkında bilgilendirilmesi çalışmaları meyvesini verdi ve adaylarımız ÖSYM sınav uygulama ilkeleri ile büyük bir uyum içerisinde oldular.

ZAMANINDA BAŞVURU GECİKMEYİ ENGELLEDİ
Adayların sınav başvurularını zamanında yapmış olmaları sınav sürecinde gecikmelerin önüne geçti.
ÖSYM’nin oluşturduğu Sınav Koordinasyonunda görevli akademisyen ve öğretmenlerimizin sınav günü görevlerini yerine getirme konusunda özverili olmaları ve sınavın kurallara uygun olarak yürütülmesine  büyük destek vermeleri, sürece önemli bir katkı üretmiştir.
Merkezde; sınav evrakının basım evinden alınarak sınav merkezlerine gönderildiği andan, tekrar ÖSYM’ye dönüşüne kadar her adımı izlendi ve sınav günü sınav binalarında sınav salonlarında oluşan sorunlara anında çözümler üretildi.
Sınav salonlarının büyük bir kısmının kamera ile izlenmesi nedeni ile sınavın yürütülmesi büyük bir titizlikle sağladı ve kayıtlar tutuldu.

YARATILMAK İSTENEN SPEKÜLASYONLAR...
Sınavın tamamlanmasından sonraki süreçte bazı kötü niyetli çevrelerce sınavın güvenliği hakkında yaratılmak istenen spekülasyonlar boşa çıktı.
ÖSYM’nin tüm birimlerinde oluşturulmuş olan  TAKIM RUHU  sonuçların çok kısa bir süre içerisinde açıklanması ile bir kez daha kendisini gösterdi. Sürecin bu kadar hızlı yürütülmesine destek veren tüm ÖSYM çalışanlarına, Sınav Koordinasyon Kurulu Başkanları Rektörlerimize ve diğer üyelerine, Sınav Koordinatörlerimize, ÖSYM Temsilcilerimize, Engelli Temsilcilerine, Bina Sınav Sorumlularına, Bina Yöneticilerine, Salon Başkanı ve Gözetmenlere, Engelli Salon Görevlilerine, Nakil ve Koruma Görevlilerine, Kolluk kuvvetlerine ve bu süreçte işbirliği içinde olan tüm kamu kurumlarına verdikleri destekten dolayı teşekkür ederiz.Öte yandan bu açıklama görev süresi 29 Mart’ta sona eren ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir’in ‘veda yazısı’ olarak da yorumlanıyor. YÖK tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderilen ÖSYM başkan adayları listesinde Demir’in adı geçmiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.