Öne Çıkanlar ingiltere kktc İngilterede sigara Türkiyenin en çok Güler Sabancı Fethiye İngilizler Avrupa iberallerin Dünya Eğitim Forumu Engin Sertoğlu Min-Jae Kim

Bu haber kez okundu.

Özgecan Aslan'ın katil zanlıları konuştu

Mersin’in Tarsus İlçesi’nde 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ı, ’Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme’ suçundan 15 Şubat’ta  tutuklanan katil zanlısı Ahmet Suphi Altındöken, Necmettin Altındöken ile Fatih Gökçe’nin tutukluluk halinin devamına karar verildi. Psikoloji Bölümü öğrencisi olduğu Özel Çağ Üniversitesi’nden 11 Şubat’ta ayrıldıktan sonra akşam saatlerinde evine gitmek üzere 26 yaşındaki Ahmet Suphi Altındöken’in kullandığı minibüse binen ve 13 Şubat’ta yakılmış cesedi bulunan Özgecan Aslan cinayetiyle ilgili soruşturmayı sürdüren Cumhuriyet Savcısı, Altındöken ile suç ortakları babası Necmettin Altuldöken ve arkadaşı Fatih Gökçe’nin tutukluluk durumunu değerlendirmek üzere Tarsus Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurdu.Mahkeme, savcının tutuklama isteminin değerlendirilmesi kararı Adana’daki cezaevinde kalan Ahmet Suphi Altındöken, Gaziantep’deki cezaevinde olan babası Necmettin Altındöken ile Osmaniye’deki cezaevinde kalan Fatih Gökçe’ye Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yoluyla okudu. Mahkeme heyeti tarafından savunmaları istenen cinayet zanlısı Suphi Altındöken, "Adalet sizsiniz. Siz ne karar verirseniz boynum kıldan incedir" derken, Fatih Gökçe’nin ise, "Adalet yerini bulsun" dediği öğrenildi. Suçunun olmadığını iddia eden baba Necmettin Altındöken ise, "Benim hiçbir suçum yok. Hiçbir şey görmedim. Suçsuz yere yatıyorum. Serbest bırakılmamı talep ediyorum" diye konuştu.Zanlıları dinlenmelerinin ardından önceki ifadelerde, deliller ve adli tıp kurumu raporlarında kuvvetli suç şüphesinin anlaşılması, suçun ’katalog suçlardan’ oluşu, suç nedeniyle toplumda oluşan infial ve tutuklama sebeplerinde bir değişiklik olmaması gözetilerek zanlıların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Kaynak: DHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.