Öne Çıkanlar İngilterede sigara İngiliz Ligi Erdoğan Sıcak öldü Mehmet Mimoğlu YTB Yurtdışı Koray Avcı kktc ingiltere sigarasız nesil sigara yasagı

Bu haber kez okundu.

Profesör Doktor Işıl Berat Barlan'ın ölmeden önceki son görüntülerine ulaşıldı

Güvenlik kamerası görüntülerinde Prof. Barlan'ın Kuzguncuk'ta bir süre dolaştıktan sonra hızla denize atladığı görülüyor.

ELİNDE ÇANTA DENİZE ATLIYOR
Türkiye'nin sayılı alerji uzmanlarından Prof. Berat Barlan'ın ölümünün ne şekilde gerçekleştiği güvenlik kamerası kayıtlarından ortaya çıktı. Pazartesi gecesi Kuzguncuk'ta otomobiliyle duvara çarptıktan sonra yaya olarak olay yerinden uzaklaşan Prof. Barlan, sırtında çantasıyla yürüyerek deniz kıyısına iniyor, bir süre dolaştıktan sonra elinde bulunan sırt çantasıyla hızla gidip denize atlıyor.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Barlan saat 21.31'de su üzerinde görülüyor. Bir süre sonra akıntıyla yalıya doğru sürükleniyor, 21.32'de yeniden uzaklaşıyor. Barlan'ın cesedi salı sabahı Üsküdar'da denizde bulunmuştu.

İŞTE PROFESÖRÜN SIR DOLU ÖLÜMÜYLE İLGİLİ SAAT SAAT YAŞANANLAR
SAAT 20.30
- Kuzguncuk, Nacak Sokak'ta oturan iki çocuk annesi Prof. Dr. Işıl Berat Barlan, ilaç almak için otomobiliyle evinden ayrıldı.
- Bir süre nöbetçi eczane aradıktan sonra Kuzguncuk İlköğretim Okulu yanında kontrolü kaybedip, aracıyla karşı binanın duvarına çarptı.
- Gürültü üzerine dışarı çıkan Okul Müdürü Süleyman Tutak ile okul görevlisi Nuri Yalçın yardım etmek için yanına gittiği sırada Barlan sendeleyerek otomobilinden indi.
- Yardım taleplerini geri çeviren Barlan, "Gitmem gerekiyor" dedikten sonra sırt çantasını da alarak olay yerinden uzaklaştı.

SAAT 22.30 SIRALARI
- Beyaz bir araçla birlikte üç erkek kaza yerine geldi. Biri beyaz tişörtlü üç kişi Barlan'ın aracını dikkatli şekilde inceledi. İçlerinden biri "Götürmüş" dedi. Yanlarına gelen okul müdürünü fark edince araçlarına binip uzaklaştılar.

14 NİSAN SABAH 06.00
- Üsküdar İskelesi karşısında denizde ceset olduğu ihbarı üzerine deniz polisi, suyun üzerinde yüzüstü duran kadın cesedini kıyıya çıkardı. Cesedin üzerinde kimlik bulunamadı. Ekipler yalnızca bir saat ve altın yüzük tespit etti.

SAAT 21.30
- Prof. Barlan'ın ayrı yaşayan eşi Dr. Mehmet Metin Barlan, Doğancılar Şehit Tuncer Mustafaoğlu Polis Merkezi'ne başvurarak eşinin kayıp olduğunu bildirdi. Dr. Metin Barlan, karakoldaki ifadesinde eşinin işe gitmediğini arkadaşlarından öğrendiğini belirterek, "Psikolojik rahatsızlığı yok, mutlaka çevresine haber verirdi" dedi.
- Aynı saatlerde Marmara Üniversitesi'nde görevli Doç. Dr. Elif Aydıner de iş arkadaşının hayatından endişe ettiğini bildirdi.
- Işıl Barlan'ın cesedini ise Adli Tıp Kurumu'na giden kardeşi Fazlı Bilgin Şenel teşhis etti.

O ÜÇ KİŞİ KİM, NİYE BARLAN'IN ARACINI İNCELEYİP 'GÖTÜRMÜŞ' DEDİLER?
Kazadan sonra olay yerine beyaz renkli bir araçla gelen üç erkeğin, Prof. Barlan'ın aracının arka koltuğuna bakıp "Götürmüş" dedikleri şeklindeki ifadeler ise olayın boyutunu değiştirdi.

"ÜÇ KİŞİNİN ÇOK ŞÜPHELİ HALLERİ VARDI"
Kaza sonrası Kuzguncuk İlkokulu Müdürü Süleyman Tutak'ın polis tarafından alınan ifadesi de kafaları iyice karıştırdı. Tutak şunları söyledi:
Aracın hava yastıkları patlamıştı. Şaşkın ve heyecanlıydı. Sonra 'Aracı çıkarması geç olur' dedi. Sırt çantasını alıp yürüyerek uzaklaştı. 2 saat sonra beyaz bir araç geldi. Biri beyaz tişörtlü üç kişi indi. Yüzlerini seçemedim. Aracı dikkatli şekilde incelediler. Yanlarına gittim. 'Götürmüş' dediklerini duydum. Beni görünce araçlarına binip uzaklaştılar. Çok şüpheli halleri vardı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.