Öne Çıkanlar ingiltere londra avrupa maç ne zaman maç hangi kanalda kktc muharrem ince Samsunspor koronavirüs gazete

Bu haber kez okundu.

Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük kongre konuşması

Cumhurbaşkanı seçildiği için genel başkanlıktan ayrılacak ve yerini Ahmet Davutoğlu'nu bırakacak olan Recep Tayyip Erdoğan, kongrede konuşuyor: "Bu olağanüstü kongreye 13 yıldır gururla taşıdığım AK Parti'nin genel başkanlık vazifesini artık sizlere teslim ediyorum. 14 Ağustos 2001 tarihinde başlayan genel başkanlık vazifem 13 yıl 13 gün sonra işte bugün nihayete eriyor. Yarın inşallah Meclis'te mazbatamızı teslim alacak, 11,5 yıl boyunca üstlendiğimiz başbakanlık vazifesini teslim ederek; yemin edip cumhurbaşkanlığı vazifesini üstlenmiş olacağız. Her zaman ifade ettiğim gibi değişen şekildir. Öz, partinin misyonu, davanın ruhu, hedef ve idealler değişmiyor. Sadece isimler değişiyor."

"ONLAR EN BAŞTAN YIKILDILAR"

"Bu büyük dava, bu kutlu hareket mensuplarıyla şereflenmez. Bunun önemle altını çiziyorum. Tam tersi bu dava mensuplarına şeref verir. 'Ben yoksam dava da yok' diyenler, daha en baştan yıkılmış olanlardır. 'Ben olmazsam dava şereflenmez' diyenler, davanın ruhunu anlayamamıştır. Ortak kararları şahsi beklentileriyle uyuşmadığı için beğenmeyen, kutlu davaya haksızlık etmiştir. Bu dava hiçbir zaman koltuk davası olmamıştır... Okyanıus ötesinden gelen telefonlarla istifa edenleri kimse hatırlamıyor ve hatırlamayacak da. Bunu da böyle biliniz."

İLK MECLİSİ HATIRLATTI

"Genel başkanlık görevim süresince 23 Nisan 1920 tablosunu her fırsatta hatırlattık. O tarihte Meclis açılmadan önce Gazi Mustafa Kemal'in talimatıyla bütü vilayetlerde hatimler indirilmişti. 23 Nisan özlellikle bir cuma gününe denk getirilmişti. O gün Cuma Namazı kılınmış, hatim duaları yapılmıştı. Ulus'taki Meclis binası önünde de dualar edilmiş ve Meclis bu şekilde açılmıştı. Çok anlamlı değil mi. Meclis'in genel kurul salonunda; buraları unutmayalım sevgili kardeşlerim, kürsünün arkasında 'Onlar işlerini istişareyle yaparlar' mealine gelen Şura suresinin 38. ayeti yazılmıştı. O Meclis tam anlamıyla  bir Türkiye manzarasıydı, milletin bütün unusuru oradaydı..."

TÜRKİYE EKONOMİSİ

Konuşmasının devamında Türkiye ekonomisine değinen Erdoğan, iktidara geldikleri dönemdeki ekonomik durumu anlatarak IMF ile ilişkilere değindi: "O zaman IMF'nin başında olan kişiye, 'siz bize borç verdiniz. Bunu ne zaman geri alacağınızı takip edin. Bize siyastte yol çizmeye çalışırsanız buna evet diyemeyiz' dedim. Yanımda Ali Babacan da vardı... O zat sonra şimdi söylemek istemediğim bir nedende dolayı oradan ayrıldı... Şimdi IMF'ye olan borcumuzu tamamen sıfırladık. Merkez Bankası kasasında; şu an kendi rekorumuzu kırdık. Döviz rezervi şu an 136 milyar dolardır... Tüm dünyada takdirle izlenen güçlü bir ekonomiye sahibiz artık...Gelişmiş ülkelerde ne varsa aynısı Türkiye'de de olsun diye mücadele verdik. Yola çıkarken, Türkiye'yi dört ayak üstünde yükselteceğimizin sözünü vermiştik. Bunlar eğitim, sağlık, adalet ve emniyetti" diyen Erdoğan, iktidarları döneminde bu alanlarda yapılanlardan bahsetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.