Öne Çıkanlar Pandemiye Vladimir Putin Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri

Bu haber kez okundu.

Recep Tayyip Erdoğan'ın IŞİD mücadelesi için şartları

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları; Toplamda 17 liderle ikili görüşme gerçekleştirdim. BM Güvenlik Konseyi üyeliğimize ilişkin muhataplarımızla görüşme fırsatı buldum. ABD Başkanı Obama ve yardımcısı ile görüştünüz. Neler ele alındı? IŞİD’le mücadelede Türkiye’nin rolü gündeme geldi mi? sorusunu şöyle yanıtladı: Bölgede kritik bir dönemi yaşıyoruz, sınırımızda mevcut terör eylemleri bizi ilgilendirmez deme lüksümüz yok, 1,5 milyon sığınmacı bizim ülkemizde.  Bu zalim Suriye rejiminden kaçanlardan sonra zalim örgütler başa gelmemeli. 4 yıldır biz bunları hep seslendirdik. Akl-ı selim maalesef hakim olamadı. Bizim dinimizde savunmasız insanları öldürmek yoktur. Dinimiz İslamla uzaktan ya da yakından ilgisi olmayan örgüte sessiz kalmamız mümkün değildir. Bundan sonra atacağımız adımlar felaketleri bir daha yaşamamak ve sınırımızı ve güvenli hale getirmeye yönelik olacaktır.

Bizim bu konuda 3 önceliğimiz var;

1 Uçuşa yasak bölge,

2 Suriye tarafında güvenli bir bölge oluşturulması

3 Bu süreci kimlerle yöneteceğimizi görüşmek

Bu konuları Obama ve Biden ile detaylı bir şekilde konuştuk. MİT bölgede çalışmalarına ara vermeden sürdürüyor.

SURİYE’DE RUS IRAK’TA AMERİKAN SİLAHLARI VAR

Esed rejimine karşı olan bazı gruplara 4 sene önce olduğu gibi batının silah vermesini destekler misiniz?

Bildiğiniz gibi şimdi olan örgütler 4 sene önce yoktu zaten. Terör bataklığı sever yani iç savaşı sever. Suriye’de Amerika silahı olmaz Rus silahı olur. Irak’ta Amerika silahı var Maliki ordusu IŞİD’den kaçınca bütün ağır silahlar IŞİD’e kaldı. Amerika’da bunu kabul ediyor bu bizim hatamız diyorlar.

TÜRKİYE IŞİD’E KARŞI KOALİSYONDA YER ALACAK MI?

Daha önce 49 vatandaşımız rehin durumdaydı, ama onlar kurtuldu, durum değişti, duruşumuzu yapacağımız müzakereler sonrasında açıklayacağız. Ayın ikisinde tezkere parlamentoya geliyor, parlamentoda görüşülecek ve tezkere temenni ederim ki parlamentodan geçtikten sonra atılması gereken adımlar ona göre atılacaktır. Bu tezkere tabi Silahlı Kuvvetlerimizi yetkilendirme tezkeresidir 104 ülke IŞİD’e karşı koalisyonda yer alıyor bu sayı daha da artacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.