Öne Çıkanlar Pandemiye Vladimir Putin Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri

Bu haber kez okundu.

Rize-Artvin Havalimanı'na 11 teklif

Aldığı bilgiye göre, Rize merkeze yaklaşık 34 kilometre, Trabzon merkeze yaklaşık 105 kilometre ve Artvin sınırına 75 kilometre uzaklıktaki Yeşilköy ve Pazar sahili mevkiine inşa edilecek havalimanı için yarın ihale yapılacak. Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünde yapılan ihalede, Genel Müdür  Yardımcısı ve İhale Komisyonu Başkanı Mustafa Nevzat Düzağaç, 20 firmanın dosya  aldığını, 11 firmanın ise teklif zarfı teslim ettiğini belirtti.

Teslim ediliş sırasına göre açılan zarflar şöyle:

1- TBM Yapı-Ermit-Pers İş Ortaklığı

2- Yüksel- Mapa-Ederay

3- STFA-Makyol-Doğuş İş Ortaklığı

4- Yapı Merkez-Mön İnşaat

5- Grandi Lavori Fincosit SPA-Nurol- İş Ortaklığı

6- IC İçtaş Astaldi-Astur İş Ortaklığı

7- Cengiz İnşaat-Aga Enerji İş Ortaklığı

8- Chına Airport-Arda-Chına Enerji Ortak Girişim

9- Şenbay Madencilik AŞ-Limak İnşaat İş Ortaklığı

10- TAV Tepe Akfen-Özaltın İş Ortaklığı

11- Stroysnabcontract LLC-Demce-Metaleks İş Ortaklığı

İhale Komisyonunca yapılacak değerlendirmede teknik olarak yeterlilik  alan firmalardan mali teklifler istenilecek.

2 MİLYON YOLCUYA HİZMET VERECEK

Rize merkeze yaklaşık 34 kilometre, Trabzon merkeze yaklaşık 105  kilometre ve Artvin sınırına 75 kilometre uzaklıktaki Yeşilköy ve Pazar sahili  mevkisine inşa edilecek havalimanının, 3 bin metreye 45 metrelik pisti, 265  metreye 24 metrelik taksi yolu denilen bağlantı yolu ve 300 metreye 120 metrelik  de apronu olacak. Havalimanı için yaklaşık 25 milyon ton taş dolgu olmak üzere, toplam  88,5 milyon ton dolgu yapılacak. En derin yeri 22 metre olmak üzere, ortalama 17  metrelik bir dolgu oluşturacak. Havalimanı, terminal binası ve diğer üst yapı tesisleriyle yılda 2  milyon yolcuya, Türkiye'nin 56. havalimanı olarak hizmet verecek.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.