Öne Çıkanlar ingiltere İngilterede sigara Güler Sabancı Fethiye İngilizler Avrupa iberallerin AVRUPA SPOR İsrafil Erbil İngiliz Ligi Diriliş Ertuğrul Rekabet Kurulu

Bu haber kez okundu.

Saatler ileri veya geri alındı mı, Türkiye'de şuan saat kaç

Vatandaşların kafası karışık! Saatlerimizi ileri ya da geri alalım mı almayalım mı? Avrupa’dan ihraç edilen teknolojik araçlar otomatik olarak saatleri alınca bir karmaşa yaşandı. Ancak Türkiye 2016 yılında sabit saat uygulamasına geçmişti, dolayısıyla saatlerinizin ayarı ile oynamayın. Eğer hala emin olamıyorsanız TRT televizyonu ya da internet sitesinden “Türkiye’de şu anda saat kaç?” sorusuna yanıt bulabilirsiniz.
GMT yani Greenwich Mean Time, başlangıç meridyeni olarak Londra'nın güney doğusundaki Greenwich banliyösünden alır. UTC ise eş güdümlü evrensel zaman olarak tanımlanır ve atomik olarak hesaplanır ve güneş zamanına göre hesaplananan GMT'den daha hassastır. Ancak GT ile arasındaki fark oldukça küçüktür ve günlük kullanımı etkilemez.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.