Öne Çıkanlar Djokovic Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir ingiltere Barkley Nefes terapisti kamplar Oscar ödül törenind Hatice En İyi Britanya Yapımı Film

Bu haber kez okundu.

Sanatçı Haluk Levent Bakan Pakdemirli ile 36 hektarlık alana fidan dikti

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ve AHBAP kurucusu Haluk Levent, Bursa Mudanya’da düzenlenen törenle birlikte fidan dikti. Yangınlara müdahale konusunda Türkiye’nin, dünyanın en iyisi olduğunu söyleyen Pakdemirli, “Müdahale süremiz ben bakanlığa geldiğimde 15 dakika civarındaydı. Yaz boyunca bu görünmez kahramanlarımıza destek olmak amacıyla onlarla beraber çeşitli müdahalelere katıldım ve orman genel müdürlüğü personeli arkadaşlarımızın aldığı bu motivasyonla müdahale süresini 13 dakikaya indirdik. Bunu da inşallah dünyada daha önce kırılmamış olan 10 dakikaya indirmeyi hedefliyoruz” dedi. Pakdemirli, 7 milyar fidan dikmeyi hedeflediklerini söyleyerek, “Bugün yanan 8 bin 700 ağacımıza karşı 36 hektarda 47 bin 800 fidan dikeceğiz” şeklinde konuştu.
‘BUGÜN EN MUTLU GÜNÜM’
Bakan Pakdemirli ile beraber ilk fidanı diken sanatçı Haluk Levent ise şöyle dedi:
“Bir yerde bir orman yangını olduğunda ben ve ‘AHBAP Grubu’ olarak sosyal medyadan bakanlığımızı taciz ediyoruz, ‘Haydi fidan dikelim’ diye. Fidan ve ağaç dikerek mutlu oluyorum. Bugün benim en mutlu günüm. Tarım ve Orman Bakanlığı zaten yanan yerlerin ya da bizim tabirimizle ‘yakılan’ yerlerin yerine villaların inşa edilemeyeceğini, bunun kanuna aykırı olduğunu belirtmişti. Bizler de aynı şeyi düşünüyoruz ama yine de Türkiye’de birçok örneğini gördük. Bu nedenle sosyal medyadan devamlı taciz ettik ‘ne olur gidelim’ diye. Zaten onların da bir planı varmış bizleri de davet ettiler. Ben kendilerine huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Ne zaman bir fidan dikimi varsa ülkenin her yerine gelmeye hazırım” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.