Öne Çıkanlar ingiltere Londra IOD Yöneticiler cemal kaşıkçı kktc 24 haziran seçimleri Ambargoed Emeklilik maç saat kaçta son haber türkiye

Bu haber kez okundu.

Savcı Mehmet Kiraz cinayetinde yeni gelişme

Berkin Elvan’ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten Savcı Mehmet Selim Kiraz, geçtiğimiz ay İstanbul Adalet Sarayı’ndaki makam odasında şehit edilmişti. Milliyet'in haberine göre olay günü teröristlerden Şafak Yayla’nın adliyeye giriş anında elindeki sahte avukat kimliğini kapıdaki güvenlik görevlisine göstererek X-Ray cihazından geçmeden adliyeye giriş yaptığı güvenlik kameralarına yansımıştı. Olayın ardından geniş çaplı soruşturma başlatan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ilk olarak görüntülerde Yayla’nın geçmesi için güvenlik şeridini açan güvenlik görevlisinin ifadesini aldı.

Güvenlikçi görev başında

Adı açıklanmayan güvenlik görevlisinin ifadesinde her zamanki görevini yerine getirdiğini, avukatların kimliklerini inceleme yetkisinin olmadığını söylediği öğrenildi. İfadesinin ardından GBT’sine de bakılan ve hakkında inceleme yapılan güvenlik görevlisinin herhangi bir terör örgütü ile bağlantısı tespit edilemedi. Serbest bırakılan güvenlik görevlisi adliyedeki görevine devam ediyor. Olay günü silahın adliyeye nasıl girdiğine ilişkin incelemelerini sürdüren polisler adliyede görevli tüm güvenlik görevlilerin GBT’sine de baktı. Tüm güvenlik personelinin sabıkası temiz çıktı. Teröristlerin adliyeye girdikten sonra Kiraz’ın odasına girene kadar olan kamera görüntülerinde ise şemsiye detayı göze çarptı. Teröristlerden Bahtiyar Doğruyol adliyenin B kapısından giriş yaptığı sırada elinde olan şemsiyenin Kiraz’ın odasına girerken olmaması polislerin dikkatini çekti. Görüntüleri inceleyen polis teröristlerin Kiraz’ın odasının olduğu altıncı kattaki kadınlar tuvaletine girdiğini ve girerken Doğruyol’un elinde şemsiyenin olduğunu ancak çıkarken şemsiyenin olmadığını fark etti. Şemsiyenin kadınlar tuvaletinde bırakıldığı tespit edildi. Teröristlerin böyle bir saldırı öncesi kadınlar tuvaletine girmesi ve ellerindeki şemsiyeyi burada bırakması silahın da buradan alınmış olabileceği şüphesini uyandırdı. Polis tuvaleti gören tüm kameraları inceleyerek gün boyunca tuvaleti kullanan kadınları inceleme altına aldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.