Öne Çıkanlar Oscar ödül törenind Hatice Sivasspor Nitelikli Çalışan vizesindeki Avukat Yaşar Doğan Yeni Boğaziçi Trabzonspor UK Cellist Jamal Aliyev ve piyanist Ece Dağıstandan Libertango teklisi Ece Dağıstan Tamer Levent Sunaka soruşturma

Bu haber kez okundu.

Şiddetli depremin ardından okullar yeniden tatil edildi

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde geçen perşembe günü meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki deprem nedeniyle ilçe genelinde 6 Mart Pazartesi ve 7 Mart Salı günü okullar tatil edildi.İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede bin 890 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.

Deprem nedeniyle ilçe merkezinde 6 okulda hasar tespit ettiklerini aktaran Kızılkaya, "Samsat ve köylerde pazartesi ve salı günü okullarımız tatil olacak. Çarşamba gününden itibaren öğrencilerimiz çadırlarda eğitim görecek. 15 gün sonra ise Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) tarafından oluşturulacak konteyner kentte eğitimlerini devam ettirecekler." diye konuştu.Hasarlı okulların da onarılacağını aktaran Mete Kızılkaya, "6 okulumuz artçı depremler bittikten sonra onarılacak ama kullanılmayacak." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.