Öne Çıkanlar Sivasspor Nitelikli Çalışan vizesindeki Cellist Jamal Aliyev ve piyanist Ece Dağıstandan Libertango teklisi Ece Dağıstan Londrada çocuk felci virüsü son durum Psikolog Alptekin Aydin Avrupalı Bitti Dediğin Anda Kaderin Yeniden Yazılır ÇATI londra Atatürk

Bu haber kez okundu.

Siirt bakır madeninde göçük, 3 ölü

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı maden köyünde bulunan bakır madeni sahasında meydana gelen heyelanda göçük altında kalan 3 işçi öldü. Mahsur kalan 13 işçinin kurtarılması için madene Siirt merkez ve Şirvan'dan ambulanslar ile arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Şirvan ilçesine bağlı Maden köyünde bulunan ve özel bir firma tarafından işletilen bakır madeni sahasında dün akşam saat 20.30 sıralarında heyelan meydana geldi. 3 vardiya halinde 15'er kişilik ekipler halinde çalışmaların sürdürüldüğü ocakta yamaçtan kopan binlerce ton toprak ve kaya parçası maden sahasına aktı. Olay sırasında 8 kamyon ve 3 iş makinesiyle çok sayıda işçi göçük altında kaldı.

3 İŞÇİNİN CESEDİNE ULAŞILDI

Göçük haberinin yetkililere bildirilmesi üzerine Siirt merkez ve Şirvan ilçesinden çok sayıda ambulans ve arama kurtarma ekipi bölgeye gönderildi. Siirt Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, kısa sürede olay yerine gelerek kurtarma çalışmalarını yönlendirdi.Bölgeden gelen bilgilere göre kurtarma çalışmaları sırasında 3 işçinin cesedine ulaşıldı. 13 işçinin göçük altında kaldığı belirtilen maden bölgesinde heyelanın zaman zaman devam etmesi nedeniyle kurtarma çalışmalarının güçlükle yapıldığı belirtildi.

ARAMA ÇALIŞMALARI SABAHIN İLK IŞIKLARIYLA YENİDEN BAŞLADI

Havanın karanlık olması ve muhtemel bir göçük yaşanabileceği endişesi nedeniyle arama kurtarma çalışmaları durduruldu. Sabahın ilk ışıklarıyla bölgedeki diğer illerden gelen AFAD ekipleri arama kurtarma çalışmalarına başladı.Siirt Valiliği, Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'nde maden sahasında meydana gelen heyelanın ardından göçük altında kalan 3 işçinin cesedinin çıkarıldığını açıkladı. Göçük altında kalan işçilerin kurtarılması için çalışmaların aralıksız devam ettiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"İlimize bağlı Şirvan ilçesi Maden köyünde bulunan Bakır madenlerinde meydana gelen heyelan nedeniyle göçük meydana gelmiştir. Valilik bünyesinde kriz Merkezi faaliyete geçirilmiştir. Devam eden arama-kurtarma çalışmalarında göçük altından (3) işçinin cenazesine ulaşılmış olup, bölge illerden takviye arama-kurtarma ekipleri talep edilmiştir. Bölgede arama ve kurtarma çalışmaları, AFAD, Jandarma ve kurtarma ekiplerimizin desteği ile aralıksız devam etmektedir." Bu arada, aynı bölgede, geçen 25 Temmuz tarihinde de heyelan meydana gelmiş ve can kaybının yaşanmadığı bu heyelanda 6 kamyon ile 2 iş makinesi göçük altında kalmıştı.

BAŞBAKAN BİLGİ ALDI

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Başbakan Binali Yıldırım, heyelan sonrası meydana gelen göçüğün ardından ilgili bakanlarla telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Yıldırım, göçük ve arama kurtarma faaliyetleriyle ilgili bakanlardan bilgi aldı. Siirt Valiliği bünyesinde kurulan kriz masası koordinesinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve jandarma görevlilerinin katıldığı çalışmalara madenciler de destek veriyor. Göçükte enkaz altında kalarak yaşamını yitiren işçilerden 24 yaşındaki Mustafa And'ın cesedi çevre illerden gelen arama kurtarma ekiplerinin yardımıyla çıkarılarak Siirt Devlet Hastanesi morguna gönderildi.

SİİRT VALİSİ: ARAMA KURTARMA EKİPLERİ DIŞINDA BURADA KİMSE KALMASIN

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, olay yerine gelerek yetkililerden çalışmalara ilişkin bilgi aldı.Tutulmaz, halen heyelan riski bulunduğu için arama kurtarma ekipleri dışındaki kişilerin bölgeden uzaklaştırılmasını istedi.Göçükten kendi imkanlarıyla kurtulan Murat And ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, heyelan olduğunu fark edince kaçtıklarını söyledi.And, heyelan sırasında bazı arkadaşlarının araçların içinde mahsur kaldığını, daha sonra olay yerine arama kurtarma ekiplerinin geldiğini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.