Öne Çıkanlar maç saat kaçta Demir Leydi Dünyaca Ünlü Ambargoed Nazım Çavuşoğlu Yeşim Güzelpınar Saniye Unal İngiltere Başbakanı Theresa May İş Adamı Ferhat Akkaya Londra TTFF Başkanı Serdar Sarı

Bu haber kez okundu.

Sırrı Süreyya Önder ve Figen Yüksekdağ da o binadaymış

Ankara'dan gözaltına alınıp Diyarbakır'a getirilen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve Milletvekili Sırrı Süreya Önder'in de saldırı sırasında Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ndeki TEM şubede oldukları belirtildi. Aynı binada gözaltında tutulan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve 2 milletvekilinin ise, saat 05.30'da buradan çıkarılarak adliye binasına götürüldüğü ifade edildi. Yetkililer, patlamanın PKK terör örgütü mensuplarınca gerçekleştiğinin telsiz dinlenmelerinden ortaya çıktığını, sivil kayıplar nedeniyle saldırı ile ilgili bir algı yaratılmaya çalışıldığını söyledi. Patlamada yaklaşık 3 ton patlayıcının kullanıldığı, saldırıda kullanılan aracın çalıntı kaydı olmadığı bildirildi.

SALDIRIDAKİ ŞEHİT SAYISI YÜKSELDİ

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde dün sabah saat 07.53'te Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binası yakınlarında meydana gelen bomba yüklü minibüsle yapılan saldırıda 2'si polis, 8'i sivil toplam 10 kişi şehit oldu, 100 kişi yaralandı. Yaralılardan 1 sivilin daha hayatını kaybetmesiyle şehit sayısı 11'e yükseldi.

YÜKSEKDAĞ VE ÖNDER DE BİNADAYMIŞ

Patlama sırasında, önceki gece Ankara'dan gözaltına alınıp özel uçakla Diyarbakır'a getirilen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü yerleşkesinde yer alan TEM binasında olduğu belirtildi. Patlama yerleşkesinin güneyinde meydana gelirken, Yüksekdağ ve Önder'in yerleşkenin kuzeyindeki TEM şubesinde adliyeye çıkış işlemleri yapıldığı öğrenildi. Patlamadan 15 dakika sonra Yüksekdağ ve Önder'in adliyeye çıkarıldığı belirtilirken, aynı yerde gözaltında olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Milletvekili Ziya Pir ve Gülser Yıldırım'ın ise saat 05.30 sıralarında binadan çıkarılıp adliyeye götürüldükleri kaydedildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.