Öne Çıkanlar acun ılıcalı İstikbal avrupa İş Adamı Ferhat Akkaya Irak Türkmen Birliği İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Kayserispor Beşiktaş ABD Dışişleri Bakanlığı maç saat kaçta ingiltere

Bu haber kez okundu.

Sivas Katliamı Açıklaması: Unutmadık, Unutmayacağız, Affetmedik, Affetmeyeceğiz

Aytekin yazılı açıklamasında şunları kaydetti:
 
“26 yıl önce bugün aydınlarımız, gençlerimiz, çocuklarımız karanlık zihniyetin kurbanı oldu. O günden bu yana Madımak ’ta yanan ateşi adalet arayışımızla bir nebze olsun söndürmeye çalıştık.
Biliyoruz ki bu acının bir tarifi yok. 26 yıldır katliamda yiten canlarımızın sevdiklerinin adalet arayışına şahidiz. Ne yazık ki 2 Temmuz 1993 yılından bu yana yaşananlar vicdanımızı derinden yaralamıştır. Öyle ki 33 sanıktan 13’ü serbest bırakılmış, 7 firari sanık hala bulunamamıştır. Davanın zaman aşımına uğraması ise ailelerin adalet arayışına darbe vurmuştur.
 
“Vicdanlarda Zaman Aşımı Olmaz”
 
Ancak kimilerinin unuttuğu gerçek ise şudur: Halkın vicdanında zaman aşımına yer yoktur. Katliamdan bu yana kanayan yara sadece ailelerin değil, bu toplumun da yarasıdır. Bu nedenledir ki yüreğimizde sönmeyen yangına inat hala yan yanayız. Menekşelerin, Hasretlerin, Korayların, Metinlerin ve daha nicelerinin de yoldaşıyız.
 
Bugün bir kez daha katliamda yitirdiklerimizi saygı ve özlemle anıyorum. Biliyoruz ki unutmak aynı katliamlara davetiye çıkarmak anlamına gelir. Bu nedenle ne unutacak ne de affedeceğiz.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.