Öne Çıkanlar ingiltere londra maç ne zaman No Tax for Genocide Oscar 2024 Ödül Töreni Londra TTFF veteran Alexandros Koustas Mehmet Nasifoğulları Tugay Durak Birleşik Krallık İngiltere Göçmenlik Sistemindeki y

Bu haber kez okundu.

Soruşturma kapsamında 17 asker tutuklandı

Kamuoyunda "Selam Tevhid" olarak bilinen sözde "Kudüs Ordusu Terör Örgütü" adlı soruşturmada usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin ''paralel yapıya'' yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 34 muvazzaf askerden tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edilen 32 askerden 17'si tutuklandı. 15 asker ise yurt dışı yasağı getirilerek serbest bırakıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, ''yasa dışı dinleme, casusluk, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak kaydedilmesi, resmi belgede sahtecilik, terör örgütü kurmak, yönetmek, üyesi olmak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs'' iddiasıyla ''paralel yapıya'' yönelik yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen 3. dalga operasyonu askere uzanmıştı.

Başsavcılıkça, sözde "Kudüs Ordusu Terör Örgütü" adlı soruşturma kapsamında yapıldığı belirlenen Hatay ve Adana'da MİT'e ait yardım tırlarının durdurulmasıyla ilgili Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nca haklarında "Siyasi ve askeri casusluk, devlet sırlarını kasten açıklamak" suçlarından kamu davası açılan Hatay, Ankara ve Adana il jandarma komutanlıklarında görev yapan 34 kişi hakkında yakalama ve gözaltı kararı verilmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.