Öne Çıkanlar ingiltere londra avrupa maç ne zaman maç hangi kanalda kktc muharrem ince Samsunspor koronavirüs gazete

Bu haber kez okundu.

Suikastçının kaldığı otelle ilgili kafa karıştıran detay

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un, polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş tarafından öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada yeni detaylara ulaşıldı. Mevlüt Mert Altıntaş’ın suikast için hazırlık yaptığı otelle ilgili de yeni bilgiler ortaya çıktı.

SUİKAST İÇİN KEŞİF YAPMIŞ

Altıntaş, saldırının yapıldığı Çağdaş Sanatlar Merkezi’nin arka tarafına bitişik oteli 14 Aralık’ta telefonla arayarak 2 gün için rezervasyon yaptırdı. Suikasttan bir gün önce, 18 Aralık’ta otelin 214 numaralı odasına yerleşen Altıntaş’ın saldırı günü saat 17.30 sıralarında otelden çıktığı belirlendi. Terör ve Olay Yeri İnceleme polisinin aramasından sonra Altıntaş’ın kaldığı otel odası mühürlendi. Altıntaş’ın suikast için plan yaptığı, serginin programını öğrendikten sonra keşif yaptığı belirlendi. Sanat merkezine yakın otelde kalmaya karar veren Çevik Kuvvet polisi Altıntaş’ın, suikast planına son şeklini de burada verdiği belirtildi.

YARALIYKEN 5 KURŞUN

Adli Tıp Kurumu’nda ilk incelemenin ardından hazırlanan ölü muayene tutanağına göre Rus Büyükelçi Andrey Karlov’un vücuduna 9 kurşun isabet etti. Karlov’un vücudunda 11 delik bulunduğu; bunlardan ikisinin çıkış olduğu kaydedildi. Suikastçı polis Altıntaş, Karlov’un ensesine, sırtına ve beline 4 el ateş etti ardından sırt üstü yere yığılan yaralı haldeki büyükelçiye 5 el daha ateş açtı.

Katil polisin tabancasının, 9x19 kalibre, şarjör kapasitesi 15+1, 18+1, 20+1 olarak değişen ‘Canik’ marka olduğu belirlendi. Çatışma sonucu ölü ele getirilen Altıntaş’ın toplam 18 el ateş açtığı, tabancasındaki şarjörle birlikte iki dolu şarjörü de üzerinde taşıdığı kaydedildi. Altıntaş’ın Aydın Söke’de oturan babası Esrafil, annesi Hamidiye, kız kardeşi Seher Altıntaş, dayısı ve 2 yengesi gözaltına alındı. Dayısının daha önce FETÖ soruşturmasında gözaltına alınıp bırakıldığı bildirildi. Polisin Ankara Keçiören’deki Kalaba mahallesinde avukat S.Ö. ile aynı evi paylaştığı belirlendi. S.Ö., İstanbul’da gözaltına alınırken, evde arama yapıldı. Altıntaş’ın 15 Temmuz darbe girişimi günü izinli olduğu anlaşılmıştı. O tarihteki izin dilekçesinde verdiği adreste ise 3 polisin kaldığı belirlendi. Bu adreste de arama yapılırken, polisler gözaltına alındı.

Suikastçının telefonu, sosyal medya hesapları ile bilgisayarı incelemeye alındı. Telefon kayıtları (HTS) çıkartılan polisin kimlerle görüştüğü belirlenmeye çalışılıyor.

 X-RAY’DEN GEÇMEDİ

Çankaya Belediyesi, saldırı günü saldırganın x-ray’dan geçmediği için özel güvenlik görevlileri tarafından uyarıldığını, bunun üzerine Mevlüt Mert Altıntaş’ın polis kimliğini göstererek içeri girdiğini açıkladı. (ANKARA)

IŞIKEVİ'NE GİDİYORMUŞ

Suikastçi Mevlüt Mert Altıntaş’ın FETÖ soruşturması dosyasında ismine rastlandı. Altıntaş’ın İzmir Buca’da Işıkevi’ndeki toplantılara katıldığı iddia edildi.Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Disiplin Kurulu’nun 13 Ağustos 2015’teki raporundaki bir ifade alımında ‘Mevlüt Mert Altıntaş’ın ismi ‘Mehmet Mert Altıntaş’ olarak kayıtlı. İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksek Okulu mezunu Altıntaş’ın ismi aynı okulda öğrenci olan C.S.’nin verdiği ifadede şöyle geçiyor: “Fetullah Gülen cemaatinin toplantılarına bu sene başındaki eğitim-öğretim yılı başında gitmeye başladığını, kendisini bu yapıya Kağan B.’nin götürdüğü, Buca Belediyesi yakınında bulunan eve gittiğini, Hamza isimli şahsın karşıladığını, o anda yanında Kadir Şamlı, Mehmet Mert Altıntaş; Sercan Başar, Kaan Bülbül ve Ufuk Gül’ün olduğunu beyan etmiştir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.