Öne Çıkanlar ingiltere Djokovic Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir MUSIAD Business Networking Millfield Theatre Mehmet Gözde Metin Yılmaz

Bu haber kez okundu.

TBMM'de 'müsait' tartışması

TDK’nın “müsait” tanımı, Meclis Genel Kurulu’nda dünkü iç güvenlik paketinin görüşmelerinde tartışma konusu oldu. HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, “Bu iktidarın zihniyeti bakıyoruz TDK’da karşımıza çıkıyor. Bugün sosyal medya âdeta çalkalandı. TDK’da ‘müsait’ kavramının karşılığı, parantez içerisinde ‘kadın’ diyor ve ‘Flört etmeye müsait’ diyerek bir kez daha kadını hakir gören, aşağılayan, eşitsizliğinin üzerine vurgu yapan, cinsiyetçi sömürüye açık bir söylem.

KADINI AŞAĞILAYAN İFADE

Ak Parti Grup Başkanvekili Bostancı da, “Bu ifade kadını hakir gören, kadını aşağılayan tavrın, anlayışın, zihnin uzantısı olan bir ifade ve Türk diline ilişkin bir kamusta olmaması gereken bir cümle. Levent Beye de, bunu sosyal medyada dile getiren arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum. Kadının toplumsal hayata katılması ve fırsat eşitliğinin sağlanması konusunda modern hayatının sunduğu imkânlar var; şehirleşme, sanayileşme, toplumsal dönüşüm. Bütün bu gelişmeler aynı zamanda kadının rolünü, statüsünü, toplumsal hayattaki yerini radikal bir şekilde geçmişe göre dönüştürüyor. Hepimiz aslında o modernlik dalgası üzerinde şekilleniyoruz, siyasetler farklı olabilir ama bazı konuların ortak olduğu kanaatindeyim” dedi. 

MÜSAİT ERKEĞE NE DİYECEĞİZ?

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu da, Dil Kurumunun yaptığını savunmak mümkün değil. Pekâlâ, bu açıdan bakacak olursak flört etmeye müsait erkekler için ne diyeceğiz? Neden örnek olarak o yazılmamış? Yani onların hakkı var da ötekilerin hakkı yok anlamında mı getiriliyor? Böyle bir şey söz konusu olmaz. Hepimizin bir ahlaki düzeni varsa, değeri varsa bu değer üzerinden kadını kimsenin aşağılamaması gerekir” derken, oturumu yöneten Başkanvekili Meral Akşener de, “Hadi bakalım iman tazeledik kadın konusunda. Ne kadar var, dört hafta mı var tatil olmaya? Ben de dört hafta boyunca her bir adamın ağzından çıkanı kontrol edeceğim” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.