Öne Çıkanlar ingiltere londra kktc avrupa türkiye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gazete İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Avrupa Birliği Kumar Bağımlılığı Tedavisi

Bu haber kez okundu.

TDK'dan Esnaf kelimesi için şaşırtıcı açıklama

TDK'nın, 'Müsait' kelimesi için 'kolayca flört edebilen kadın' açıklamasından sonra 'Esnaf' kelimesi için de şaşırtıcı bir açıklama yer alıyor.
Türk Dil Kurumu'nun hem internet sitesinde hem de basılı sözlüğünde 'müsait' kelimesinin ikinci anlamına 'Flört etmeye hazır olan, kolayca flört edilebilen (kadın)' diye yazması büyük tepki çekmişti. Ardından yine TDK sözlüğünde 'kötü kadın' kelimesi için 'o...' ifadesi kullanılmış yetkililer açıklama yapmak zorunda kalmıştı
Son günlerde sözlükte yer alan çok konuşulan kelimelere bir yenisi geldi. Türk Dil Kurumu 'Esnaf' kelimesi için de şaşırtıcı bir açıklama yer alıyor.Tartışmalar devam ederken TDK'dan yeni bir kelime skandalı daha ortaya çıktı. Bu sefer kelime 'esnaf'. TDK sözlüğünde 'esnaf' kelimesinin üçüncü anlamı olarak 'kötü yola sapmış kadın' açıklaması görenleri şaşırttı.Esnaf kelimesinin kökenine bakıldığında, 'Sınıflar, halk sınıfları' anlamına geliyor. Esnaf kelimesinin karşılığı olarak 'kötü yola sapmış olan kadın' anlamının nasıl çıktığı hakkında TDK'dan açıklama gelmedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.