Öne Çıkanlar Pandemiye Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Dr. Ali Tekin Atalar

Bu haber kez okundu.

Teröristlerin İstanbul'daki eylem planının detayları ortaya çıktı
Bahçelievler'de önceki gün park halindeki kapalı kasa kamyonette 60 kilo patlayıcı ele geçiren TEM Polisi, gözaltına alınan PKK'lı şüpheliden yola çıkarak, seri operasyonlar başlattı. Terör örgütünün 5 ayrı hücresini ortaya çıkaran ekipler 3'ü kadın 9 şüpheliyi gözaltına aldı. Yakalanan 10 şüpheli Vatan Caddesi'deki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken o operasyonun ayrıntıları da ortaya çıktı.MİT BİLGİ VERDİTEM ekiplerinin kanlı eylemi engellemesini sağlayan bilgiyi MİT ve Emniyet İstihbarat birimlerinin paylaştığı öğrenildi. İddiaya göre, PKK'nın kapalı kasa kamyonetle eylem yapacağı bilgisi üzerine harekete geçen TEM ekipleri, izinleri iptal ederek o aracın peşine düştü. Her yerde aranan minibüs, Bahçelievler Çavuşbaşı Caddesi'nde park halinde bulundu.24 SAAT BEKLEDİLERAracı tespit eden ekipler şüpheliye ulaşmak için araç çevresinde pusu kurdu. TEM sivil polisleri caddede farklı kılıklarla tam 24 saat minibüsü almaya gelecek kişiyi bekledi. PKK şüphelisi bu bekleyiş sayesinde gözaltına alındı. Şüpheliden yola çıkan ekipler, operasyondan kısa süre sonra E-5 yan yol üzerinde yaya olarak dolaşan ikinci şüpheliyi gözaltına aldı. Diğer şüpheliler ise devam eden operasyonlarda 4 farklı ilçede yakalandı.DİYARBAKIR'DA KULLANILMIŞTIOperasyonda ele geçirilen patlayıcıların kamyonetin arka kısmında, yangın söndürme tüplerinde zulalandığı öğrenildi. Yangın tüplerinin ve kabloların görülmesinin engellenmesi için ise köpük kutular kullandığı belirtildi. RDX, PDX ve PETN karışımı olan patlayıcının çivi ve bilyelerle güçlendirildiği öğrenildi. Fabrikasyon tipi patlayıcılarla yapılan bombaların benzerinin Beşiktaş'ta geçtiğimiz yıl 39 kişinin şehit olduğu saldırıda da kullanıldığı öğrenildi. Terör örgütünün 10 Ağustos 2015'te Ferit Köşk Mahallesi'nden düzenlediği o hain saldırıda polis aracının zırhlı olması sebebiyle yaralanan olmamıştı.HAİNLERİN HEDEFİ SANSASYONEL EYLEMDiyarbakır'daki saldırıda RDX'e göre etkisi çok daha az olan 1 kilo patlayıcı kullanılmış ve yangın söndürme tüpünden geriye adeta bir şey bırakmamıştı. Ele geçirilen 60 kilo patlayıcının cinsini ve güçlendirme yöntemini değerlendiren uzmanlar, hainlerin çok büyük bir patlamayı hedeflediğini değerlendirdi. Sansasyonel eylem planlandığı belirtildi.HEDEF POLİS VE ASKERPolisin yaptığı çalışmada bombanın PKK'nın kırsal yapısından gönderildiği de belirlendi. Hainlerin hedefinin ise asker ve polis olduğu bilgisine ulaşıldı. Gözaltına alınan şüphelilerden birinin E-5 kanarında yer alması, hainlerin, askeri servis araçları ve bu araçların yol güvenliğini sağlayan polisleri hedef aldığı ihtimalini ortaya koydu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.