Öne Çıkanlar cemal kaşıkçı maç saat kaçta kktc 24 haziran seçimleri ingiltere türkiye İngiltere Uygur Londra HMT Samsunspor Halifax London Clinic

Bu haber kez okundu.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu neden istifa etti

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu 6 Nisan'da ani bir kararla istifa etmişti. 12 yıl boyunca şirketin tepe ismi olarak büyük başarılara imza atan Topçu, Habertürk'ten Kübra Par'a istifasının ardındaki sebepleri ve THY macerasını anlattı.

İşte o röportaj:
-Türk Hava Yolları'na yıllarınızı verdiniz, biraz tatsız bir ayrılık mı oldu?
Hayır, tatsız bir ayrılık değildi ama ani oldu. Hiçbir zaman kartvizitim benden büyük olmadı. İnternet sitesine girip bakın, sadece üç satırlık bir özgeçmişim var. Ama bu süreçte kişilikleri, kartvizitlerinin altında ezilen yöneticiler de gördüm.

BIRAKMA ZAMANIMIN GELDİĞİNİ HİSSETTİM'
-Peki, neden istifa ettiniz?
Muktedir olamazsanız karar veremezsiniz. Karar veremiyorsanız da patinaj yapmaya gerek yok. Kimseden telkin almadım, ama değişim istendiğini hissettiğim an bunun önünü açmam gerekiyordu.

-Değişim istendiğini mi hissettiniz?
Aramızdaki konuşmalardan kısmen böyle hissettim. Makamlar geçicidir. Ben 12 yıl boyunca bu şirkete her şeyimi verdim. Keşke diyeceğim bir şey yok.

-Vefasızlık hissediyor musunuz?
Yok, hissetmiyorum. 12 yıl boyunca bana destek veren insanlara, 12 yıl sonunda "Bana vefasızlık yaptınız" demek doğru olmaz.

-Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakın isimlerden biriydiniz. İstifa haberinizi nasıl karşıladı?
Cumhurbaşkanımızla ya da Başbakanımızla istifadan sonra herhangi bir görüşmem olmadı.

-İstifanızla Erdoğan'ın bir ilgisi var mıydı?
Bırakma zamanımın geldiğini hissettim ve istifa ettim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.