Öne Çıkanlar Oscar ödül törenind Hatice Sivasspor Nitelikli Çalışan vizesindeki Avukat Yaşar Doğan Yeni Boğaziçi Trabzonspor UK Cellist Jamal Aliyev ve piyanist Ece Dağıstandan Libertango teklisi Ece Dağıstan Tamer Levent Sunaka soruşturma

Bu haber kez okundu.

TSK, 30 bin personel alacak

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturmalar kapsamındaki ihraçlardan sonra Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) personel ihtiyacının karşılanması için 30 bin 159 personel alımı gerçekleştirilmesi hedefleniyor.Milli Savunma Bakanlığınca, TSK'nin personel ihtiyacının karşılanmasına yönelik başlatılan çalışmalar hızla devam ediyor.

ÜNİVERSİTELERDEN ÖĞRENCİ ALINACAK

Bu kapsamda kara ve deniz harp okullarının 1, 2 ve 3'üncü sınıflarına üniversitelerin uygun bölümlerinden, astsubay meslek yüksek okullarının 1'inci sınıflarına yüksekokulların uygun bölümlerinden öğrenci alınması öngörülüyor.TSK'nin personel ihtiyacını karşılamak için bin 322 subay, 3 bin 547 astsubay, 7 bin 159 uzman erbaş ve 11 bin 907 sözleşmeli erbaş/er alınması hedefleniyor. Ayrıca harp okullarına 3 bin 491 ve meslek yüksekokullarına bin 811 öğrenci alımı yapılması planlanıyor. 411 astsubayın subaylığa, 511 uzman erbaşın astsubaylığa geçişi olmak üzere, bu yıl içinde 30 bin 159 personelin temini değerlendiriliyor.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.