Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Balkan Ninnisi Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab George Floyd Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu İbrahim Doğuş

Bu haber kez okundu.

TSK'dan acı haber, Fırat Kalkanı'nda son durum

Edinilen bilgiye göre, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab operasyonunu yürüten Türk askeri birliğine yönelik saldırıda 13 asker yaralandı. Yaralılar askeri helikopter ve ambulanslarla Kilis ile Gaziantep'teki hastanelerde tedavi altına alındı. 3'ü helikopter ile biri kara ambulansı ile Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilen 4 yaralı askerden 3'ünün şehit olduğu bildirildi. Yaralı askerlerden birinin ise sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında gerçekleştirilen El Bab operasyonunda şehit olan askerlerin isimleri de belirlendi.Fırat Kalkanı Operasyonu Kalkanı kapsamında yürütülen El Bab operasyonunda saldırıda şehit edilen askerlerin Erdal Bolat, Melih Özcan, Zafer Er olduğu tespit edildi. Şehitlerden Erdal Bolat'ın Sivas, Melih Özcan'ın Eskişehir, Zafer Er'in memleketinin ise Kırşehir olduğu öğrenildi.Öte yandan, şehitlerin Gaziantep Adli Tıp Kurumunda yapılacak işlemlerinin ardından memleketlerine törenle uğurlanacağı belirtildi.

TSK: REJİM GÜÇLERİ SALDIRDI

TSK'dan yapılan açıklamada da "Fırat Kalkanı Harekatında yürütülen operasyonlar kapsamında, 24 Kasım 2016 saat 03: 30 sularında, Suriye rejim güçlerince gerçekleştirildiği değerlendirilen hava saldırısında, üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 10 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralı personel tedavilerinin yapılması maksadıyla süratle bölgeden tahliye edilmiştir." ifadeleri kullanıldı. İşte TSK'dan yapılan açıklamanın tam metni: "Karadağ bölgesinde Bab'ın kuzeyden ve batıdan kuşatılması hedefi kapsamında muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu tarafından karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile planlı harekat faaliyetlerinin icrasına devam edilerek 3 meskun mahalde (Kanlı Kuyu, Tall Barshah, Jubb Al Barazi) kontrol sağlanmıştır. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 2 muhalif şehit olmuş, 9 muhalif yaralanmış, 4 TSK personeli hafif şekilde yaralanmıştır. Ayrıca Fırat Kalkanı Harekatı'nda yürütülen operasyonlar kapsamında 24 Kasım 2016 saat 03.30 sularında Suriye rejim güçlerince gerçekleştirildiği değerlendirilen hava saldırısında, 3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 10 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralı personel tedavilerinin yapılması maksadıyla süratle bölgeden tahliye edilmiştir. Muhalif unsurlarca harekatın başlangıcından bu yana 218 meskün mahalde (yaklaşık bin 820 kilometrekare) sağlanan kontrol durumu devam etmektedir. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 123 DEAŞ TÖ hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak, terör örgütü mensuplarınca kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta-kontrol tesisleri, silah ve araçları etkisiz hale getirilmiştir.

"SİVİL HALKA ZARAR GELMESİN DİYE TEDBİR ALINIYOR"

Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından Bab, Kabbasin, Bzagah ve Arimah bölgelerinde bulunan 14 DEAŞ TÖ hedefine hava harekatı icra edilmiş, bir karargah binası ve yedi savunma mevzii imha edilmiştir. DEAŞ TÖ'den temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 24 EYP kontrollü olarak imha edilmiştir. AFAD ve Kızılay'a ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu personeli ve sivillere yönelik lojistik faaliyetler kesintisiz olarak sürdürülmüştür. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir." Öte yandan Fırat Kalkanı Operasyonunda 3 askerin şehit olmasıyla ilgili olarak Başbakanlık tarafından yayın yasağı getirildi.Başbakan Yıldırım da, Fırat Kalkanı Harekatı'nda El Bab bölgesindeki Türk askerlerine yapılan saldırıyla ilgili Milli Savunma Bakanı Işık ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'dan telefonla bilgi aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.