Öne Çıkanlar Djokovic Oscar ödül törenind Hatice Master visesi Murray Auchincloss Sivasspor Nitelikli Çalışan vizesindeki Avukat Yaşar Doğan Yeni Boğaziçi Trabzonspor UK Türk Mutfağı

Bu haber kez okundu.

TÜBİTAK Başkanlığı'na atama yapıldı

TÜBİTAK başkanlığına, yeni atama yapılana kadar Bilim Kurulu üyesi de olan Başkan Yardımcısı Çelik görevlendirildi.Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı fikri ışık, dün, Yücel Altunbaşak'ın karşılıklı mutabakatla TÜBİTAK Başkanlığı görevinden ayrıldığını bildirmişti.
Mehmet Çelik, 22 Mayıs 1965'te doğdu. Konya Teknik Lisesi Makina Bölümü'nden mezun olan Çelik, ODTÜ Makina Mühendisliği Bölümünde lisans, yüksek lisans ve doktora derecesini aldı.ABD Ohio State Üniversitesinde ziyaretçi bilim adamı olarak araştırmalarda bulunan Çelik, Kara Harp Okulunda Makine Bölümü dersleri verdi. Aselsan MST/REHİS gurubunda Kıdemli Tasarım Lideri ve Mekanik Analiz-Test Birimi yöneticisi olarak çalışan Çelik, NATO-RTO kapsamında "Applied Vehicle Technology" ve "Sensors and Electronics Technology" çalışma gruplarında kurul üyesi olarak görev yaptı.

KTO karatay Üniversitesine 2010 yılında Prof. Dr. olarak ataması yapıldıktan sonra Mekatronik ve Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı, Bologna Eşgüdüm Komisyon Başkanı, Dekan Yardımcısı ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdür Vekili olarak görev yapan Çelik, KOSGEB, "Araştırma-Geliştirme, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı" kapsamında Proje Değerlendirme Kurulu Üyeliği, Akademik Jüri Üyelikleri, TÜBİTAK projelerinde ve kongrelerde hakemlikler yaptı.

Halen KTO Karatay Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümünde öğretim üyesi olan Çelik, 7 Şubat 2015 tarihinden itibaren TÜBİTAK Başkan Yardımcılığı ve TÜBİTAK Bilim Kurulu Üyeliği görevini yürütüyordu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.