Öne Çıkanlar acun ılıcalı İstikbal avrupa İş Adamı Ferhat Akkaya Irak Türkmen Birliği İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Kayserispor Beşiktaş ABD Dışişleri Bakanlığı maç saat kaçta ingiltere

Bu haber kez okundu.

Türkiye'de ilk kez bir kadın Bey Hatun seçildi

 Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman yemeğe katılan tüm gazeteciler ve dernek başkanlarına ayrı ayrı teşekkür etti. Her yıl Mayıs ayının ilk haftası düzenlenen ve bu yıl 26'ıncısı düzenlenecek olan Uluslararası Yörük Toyu'nun bundan sonraki süreçte Eylül ayının üçüncü haftasına aldıklarını söyleyen Duman, "Bu yıl 20-22 Eylül tarihlerinde yapaccğız. Tarih değişikliğine hava şartları etkili olmuştur. 55 ilden 300'e yakın derneğin katılmasını bekliyoruz. Azerbaycan, Makedonya ve Macaristan gibi 10 ülkeden halkoyunları ekibi ve toplamda 300'e yakın kültür elçisinin katılmasını öngörüyoruz" diye konuştu.

İftar organizasyonu bitiminde devir teslim töreni yapıldı. Antalya İl Beyi Hamdi Sarıca beyliği "Bey Hatun" sıfatını taşıyacak olan Sibel Gezen'e devretti. Gezen, bayrak ve Kur'an-ı Kerim'i öperek yemin etti. Antalya Yörükler Derneği, tarihinde ilk kez bir kadını "Bey Hatun" makamına taşıdı. Böylece Türkiye'de ilk kez bir kadın "Bey Hatun" olarak bu yüce görevi üstlenmiş oldu. 

Anahtar Kelimeler:
Antalya Yörükler Derneği
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.