Öne Çıkanlar Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Vladimir Putin acun ılıcalı

Bu haber kez okundu.

Türkiye'yi yasa boğan kazada 14 kişi hayatını kaybetti

Osmaniye'de, sulama kanalına devrilen midibüste 14 kişi öldü, 26 kişi yaralandı.Edinilen bilgiye göre, İskenderun'dan geziye giden ilkokul öğrencileri ile öğretmen ve velileri taşıyan midibüs, Osmaniye-Kozan karayolu Cevdetiye köyü yakınlarındaki DSİ'ye ait sulama kanalına devrildi.Kaza nedeniyle olay yerine çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi sevk edildi. Çevredekiler de midibüste bulunanları kanaldan çıkarmak için ekiplere yardım etti.Yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Bu arada, suya gömülen midibüs vinç yardımıyla çıkarıldı.Ekipler, akıntıya kapılarak sürüklenenler olabileceği ihtimali üzerine suyu keserek kanalda arama tarama çalışması başlattı.

Kazazede yakınları bekleyişini sürdürüyor

Osmaniye Valisi Kerem Al, AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman ile İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik olay yerine gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Öte yandan yakınlarından haber alamayanlar, İskenderun Beş Temmuz ilkokulu önünde beklemeye başladı. Namık Kemal Caddesi'nde bulunan okulagelen kazazedelerin yakınları, haber almak için okulun bahçesinde bekleyişlerini sürüyor. 

Osmaniye Valisi Al: 14 kişi öldü, 26 kişi yaralandı

Osmaniye Valisi Kerem Al, sulama kanalına devrilen midibüste 14 kişinin öldüğünü, 26 kişinin yaralandığını söyledi.Vali Al ile Hatay Valisi Ercan Topaca, yaralıların tedavisinin sürdüğü hastaneleri ziyaret etti, yetkililerden bilgi aldı. Vali Al ve Topaca, morg önünde yakınlarının cenazelerini bekleyen vatandaşlara da başsağlığı diledi.Vali Al, AA muhabirine, kazada yaşamını yitirenlerle ilgili otopsi işlemlerinin devam ettiğini belirtti.Al, "Kazada 14 kişi öldü, 26 kişi yaralandı. Toplam 40 kişi ile ilgili işlemler devam ediyor. Ölenlerin 8'i yetişkin 6'sı öğrenci. Kimlik tespitleri henüz tam bitmedi. Yaralıların kimlik tespiti daha netleşti. Ölülerin bir kısmı henüz netleşmedi. Yaralılardan biri ağır. Bir yaralı da İskenderun'a gönderildi."

Kimlik tespitleri yapıldı

Kazada, midibüste bulunan çocuklar Beritan ve Baver Geyik, Nehir Uludağ, Bahadır Karakurt, Meral Sarı, Yağmur Keskin, Umut Ayas, Merve Pembe ile Nur Seviner, Sevgi Ayas, Ahmet Cebeci, Sultan Geyik, Feruşah Esen ve Müzeyyen Keskin yaşamını yitirdi.

Kazada otomobilde bulunan Ceylin ve Deniz Ercan, İpek Gök, midibüste bulunan Nebile ve Seher Sina Üst, İra Fatma Ercan, Deniz ve Ege Ünlü, İlyas, Olivya, Michel, Vanessa Demirci, Meltem, Naz ve Mehmet Erdem Karakurt, Belinay Ayas, Hüseyin Eşen, Emir Çapu, Fatma Naz Akyürek, Rumeyza Ezgi, Tuana ve Zübeyde Has, Süleyman Arda, Yılmaz, Serpil ve Fatma Pembe yaralandı.

"Süratle müdahale edilmiş"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Osmaniye'deki yaralıları ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım ve kendisi adına hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelere sabır ve başsağlığı diledi.

Başbakan Yıldırım'ın talimatıyla hem ailelere destek olmak, hem yapılan işlemleri görmek üzere Osmaniye'ye geldiğini ifade eden Akdağ, şunları söyledi:

"Şunu da hemen gördüm. Meseleye süratle müdahale edilmiş. Hem yaralılar hem aileler için gerekenler yapılmış. Başsavcılığımız gerekli işlemleri süratli bir biçimde gerçekleştirmiş. Hastanemizde birkaç yaralı var. Ama durumu ağır olan hiç kimse yok. İnşallah bu saatten sonra bir sıkıntı olmaz. İskenderun'daki bir yaralımızın durumunun biraz daha ciddi olduğunu arkadaşlarım bana ifade ettiler."

Cenazelerin defin törenine katılmak ve ailelere taziye ziyaretinde bulunmak üzere İskenderun'a geçeceğini belirten Akdağ, "Üzüldük tabii çok üzüldük. Gencecik insanlar. Çocuklarımız, onların aileleri. Allah hepsine rahmet eylesin." dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.