Öne Çıkanlar maç saat kaçta Demir Leydi Ambargoed Nazım Çavuşoğlu Yeşim Güzelpınar Saniye Unal İngiltere Başbakanı Theresa May İş Adamı Ferhat Akkaya Londra TTFF Başkanı Serdar Sarı Türk Film festivali

Bu haber kez okundu.

Yalova Valisi için protesto yürüyüşü

Eskişehir'de Yalova Valisi protesto edildi. Köprübaşı Caddesi'nde toplanan Eğitim Sen üyeleri 'Acımız Büyük, öfkemiz de. Öğretmen katili Yalova Valisi istifa. Halil Serkan Öz ölümsüzdür' yazılı pankart açıp yürüyüşe geçti. Yürüyüşe Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan da katıldı. Çeşitli sloganlar atan kalabalık İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'na kadar yürüdü. Burada basın açıklamasını Eğitim Sen Şube Başkanı Serkan Demir okudu. Demir şöyle dedi:"Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nun 27 Mart'ta ziyaret ettiği Fen Lisesi'nde öğrencilerin önünde matematik öğretmeni halil Serkan Öz'e hakaretler yağdırarak sınıftan kova cüretinde bulunmuştur.Üyemiz Halil Serkan Öz için sendikalar 3 Nisan'da Yolava'da 'Öğretmen saygı' yürüyüşü gerçekleştirmiştir. Bu yürüyüşün ardından üyemiz yoğun strese bağlı kalp krizi geçirmesi nedeniyle ne yazık ki  genç yaşta yaşamını yitirmiştir."

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan da yaptığı konuşmada "Halil öğretmen eceliyle ölmedi. Halil öğretmen Vali'nin onurunu kırması sonucunda bu onurunun kırılmasına dayanamayarak hayata gözlerini kapattı. Yalova Valisi'ne sesleniyoruz 'Sen adamlıktan ve insanlıktan istifa etmişsin valilikten de istifa et" dedi. Yapılan konuşmaların ardından kalabalık 'Halil öğretmen ölümsüzdür' ve 'Vali istifa' şeklinde sloganlar attıktan sonra dağıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.