Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade

Bu haber kez okundu.

Yasa dışı dinleme davasında 25 kişinin yargısı devam ediyor

Mersin'de, yasa dışı dinlemelerle ilgili olarak Mersin Emniyet Müdürlüğü'ndeki ‘paralel yapı'ya yönelik 28 Ekim 2014 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan ve haklarında dava açılan 25 kişinin yargılanmasına bugün de devam ediliyor.Mersin'de aralarında vali, emniyet mensupları, siyasetçi ve iş adamlarının da bulunduğu 123 kişinin yasa dışı yollarla dinlenmesi iddialarıyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın sürdürdüğü soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan, aralarında eski İstihbarat Şube Müdürleri A.Ç. ile A.İ.K.'nin de bulunduğu 25 emniyet mensubunun ilk duruşması dün başladı. Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün başlayan duruşmada 9 kişinin ifadesi alındı. Bugün de sabah saat 09.00 sıralarında başlayan davanın ikinci duruşmasına, tutuksuz yargılanan Mersin eski istihbarat şube müdürleri A.Ç. ile A.İ.K.'nin de aralarında bulunduğu emniyet görevlileri, İ.A., A.Y., A.Y., A.Y., A.T., A.Y., B.Y., F.Y., G.K., H.I., İ.D., İ.I., İ.A., K.G., M.A., M.D., M.K., M.C., Ö.S.D., S.Y., Y.E., Y.S., Z.A. ile avukatlar ve müştekiler katıldı.Mersin'deki ‘paralel yapı' davasında, sanıklar, ‘Hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kaydetmek, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, özel hayatın gizliliğini ihlal' suçlarından yargılanıyor.İkinci günkü duruşmada da Hakim Devlet Demirbilek, duruşmaya sanıklar, avukatlar ve müştekiler dışında kimsenin alınmamasını istedi. Bunun üzerine duruşma salonuna isimleri okunan 25 sanık ile avukatlar ve müştekiler girerken, izleyiciler ve basın mensupları salona alınmadı. Ayrıca polis de adliyenin girişlerini barikatlarla kapatarak, sadece bir insanın geçebileceği kadar yer bıraktı.Duruşma yarın da sürecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.