Öne Çıkanlar ingiltere maç ne zaman Türkan Akbaş londra Balkan Ninnisi Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab George Floyd Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu

Bu haber kez okundu.

Yeni dönemde okul sütü uygulaması başladı

Okullarda, 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen, yarıyıl tatilinin ardından ders başı yaptı. İlk ders zili ile Okul Sütü Programının uygulanmasına yeniden başlandı. Bakan Avcı, bugün göreve başlayan 15 bin öğretmene de "eğitim camiasına hoşgeldiniz" diyerek, başarılar diledi.
Programa ilişkin elinde ayrıntılı bilgiler bulunduğunu, ancak bunların ilgi çekeceğini düşünmediğini anlatan Avcı, "Aslında sizin ilginizi çekecek mesela bu balonları patlatmadan nasıl iğne batırılabiliriz onu biliyorum ama burada anlatmam. Bunu bazı öğretmenlerinize söyleyeceğim, onlar size anlatacaklar" diye espri yaptı.
Programa katkı sağlayan Bakanlıklara da teşekkür eden Avcı, bu yıl 6 milyon öğrencinin süt programından yararlanacağını, kuru üzümlerin dağıtımına ilişkin çalışmanın da sürdüğünü kaydetti..
Avcı, "Başbakan açıkladı, 'kuru üzümler nerede?' diye merak ediyorsunuzdur. Onunla ilgili çalışmalarımızda devam ediyor. İnşallah mart ayı sonu gibi o programı da yürürlüğe koyabileceğimizi ümit ediyoruz" diye konuştu. 
İkinci yarıyılın tüm öğretmenlere ve öğrencilere sağlık ve başarı getirmesini  dileyen Avcı, servis şoförlerine de seslenerek daha dikkatli olmalarını istedi.
Servis şoförlerinden öğrencileri kural dışı indirip bindirmemelerini isteyen Avcı, öğrencilerin, anne ve babalarına ve yakınlarına sağlık içerisinde ulaşabilmelerini sağlamalarını özellikle rica etti.
Bu yarıyılda, servis şoförlerini eğitime aldıklarını hatırlatan Avcı, öğretmenlerden de öğrencileri servise bindirirken şoförleri uyarmalarını istedi.
AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.