Öne Çıkanlar Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Pandemiye Rishi Sunak

Bu haber kez okundu.

Yerli otomobil makam aracı olacak

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, üniversitenin teknokentinde tamamen yerli imkanlarla üretilen "elektrikli otomobili" makam aracı yapacağını açıkladı. Prof. Dr. Tuncer,yaptığı açıklamada, üniversite teknokentinde ülkeyi ileri götürecek projeler üzerinde çalışmalar yapıldığını ifade ederek, savunma sanayiinden mühendisliğe, bilişimden tıp bilimlerine kadar pek çok alanda ürünlerin geliştirildiğini söyledi. Teknokent bünyesinde tamamen yerli imkanlarla, yerli tasarımla ve yerli mühendislerle "elektrikli otomobil" üretildiğini bildiren Tuncer, otomobil için Hacettepe Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü'nden çok sayıda öğretim üyesinin görev yaptığını belirtti.


Arabanın bazı parçalarının Ostim ve İvedik organize sanayi bölgelerinde üretildiğini dile getiren Tuncer, "Teknokentimizde üniversitemizin desteğiyle geliştirilen elektrikli otomobili bizzat kullandım. Çok yüksek hız yapabiliyor. Bugüne kadar üretilen benzer elektrikli otomobiller arasında en güçlüsü diyebilirim. Yakıt tasarrufunda ise çok etkileyici sonuçlar ulaşıyor bize. Örneğin Ankara-İstanbul arasında harcanan yakıt 7 TL olacak."
Murat Tuncer, elektrikli otomobilin özelliklerine ilişkin detaylı bilgi veremeyeceğini ancak tüm bilgilerin kamuoyuna Mart ayında duyurulacağını söyledi. Tuncer, üretilen ilk elektrikli otomobili makam aracı yapacağını belirterek, "Yüzde yüz Türk malı bir elektrikli araba bizim makam arabamız olacak. Ayrıca şahsım adına satın almak için de sıraya girdim " ifadesini kullandı.
Daha sonra otomotiv sektörüne girmek için çalışmalar yapılacağını belirten Tuncer, teknokentin 500 elektrikli araç üretimi ve daha sonra satışı için tip onay belgesi başvurusunda bulunulduğunu açıkladı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.