Öne Çıkanlar londra türkiye londra Türk markaları ingiltere Türk markalarının Londra Büyükelçisi Ertaş Londrada Türk İş Dünyası Türk İş Dünyası Güç Birliği Türk İş Dünyası Güç Birliği KKTCyi

Bu haber kez okundu.

Yılmaz Özdil'e suç duyurusu

Burada grup adına açıklama yapan Gonca Şahin, Yılmaz Özdil'in 10 Ekim günü kaleme aldığı yazısını okudu. Özdil'in yazısında Suriyelilere nefret kustuğunu iddia eden Şahin, söz konusu yazıda "Bunlar, ekmek elden su gölden, yan gelip yatacak, 'Türk Memet' bunların vatanını kurtarmak için, bunların yerine nöbete gidecek öyle mi? Yok öyle!" ifadelerinin kullanıldığını anımsatarak, Özdil'in asgari ücretle köle gibi çalıştırılan, dilenen Suriyelilerden haberi olmadığını söyledi.

Şahin, Suriye ve Irak'ta meydana gelen olaylar nedeniyle insanların vahşice katledildiği, tecavüze uğradığı ve köle pazarlarında satıldığını ifade ederek, Türkiye'ye ulaşan insanların bir çoğunun da yaşadıkları büyük travmaların psikolojik etkilerini taşıdığını belirtti.

Özdil'in, yazısında bu insanları hedef gösterdiğini, bundan önceki değişik şehirlerde cinayetlere de dahil olmak üzere sığınmacı ve mültecilere karşı gerçekleşen nefret suçlarını teşvik ettiğini öne süren Şahin, "Özdil'in bu ırkçı yazısı önemsiz görülüp geçiştirilemez. Özdil ve Suriyelilerin yaşamını tehlikeye atan tüm diğer ırkçıların cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan dilekçede, Yılmaz Özdil hakkında "hakaret, suç işlemeye tahrik, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, ayrımcılık" gibi suçlardan dava açılması talep edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.