Öne Çıkanlar İngilterede sigara Erdoğan Sıcak öldü kktc ingiltere sigarasız nesil sigara yasagı hayat boyu sigara londra bayram Müzik dünyasının İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt

Bu haber kez okundu.

'Yurt dışındaki vatandaşların sorunlarına ilişkin projeler üretiyoruz'

Yurt dışında yaşayan vatandaşların sorunlarına ilişkin birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, “Yurt dışında yaşayan vatandaşların en önemli sorunlarından bir tanesi yeni neslin Türk dili ve kültürünü öğrenmesidir. Hazırladığımız projelerle bu sorunun olabildiğince hafifletilmesine katkıda bulunuyoruz" dedi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren ve beraberindeki heyet Kanada’nın Toronto kentinde Boşnaklara ait cami ve toplum merkezini ziyaret etti. Türkiye'nin Toronto Başkonsolosluğu’nda Türk toplumuna ait dernek ve vakıfların temsilcileriyle de görüşen Eren, daha sonra Anadolu İslam Kültür Merkezi’ni ziyaret ederek burada yöneticilerle bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantıda Kanada'da YTB ile ortak projeler hayata geçiren sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarına değinildi. Yeni dönem için de YTB destekli projelere yönelik istişareler gerçekleştirildi. 

"YTB YÜZÜNÜ TÜRKİYE'YE ÇEVİREN MİLLETLERİN KURULUŞU"

Başkan Eren yaptığı konuşmasında, YTB'nin çalışmaları ve projeleriyle ilgili bilgiler verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Dünya beşten büyüktür” açıklamasıyla yeniden ümitlenen mazlum milletlerin artık yüzlerini, seslerini dünyaya duyuran Türkiye'ye çevirdiğine dikkat çeken Eren,  “YTB de yüzünü Türkiye'ye çeviren milletlerin kuruluşudur. Yurt dışında yaşayan vatandaşların sorunlarına ilişkin birçok projeyi hayata geçiriyoruz. En önemli sorunlardan bir tanesi yeni neslin Türk dili ve kültürünü öğrenmesidir. Hazırladığımız projelerle bu sorunun olabildiğince hafifletilmesine katkıda bulunuyoruz” diye konuştu. Eren, Kanada genelinde farklı dernek ve vakıflarla çeşitli projeler gerçekleştirdiklerini anımsatarak, bu sene de daha fazla projeyi hayata geçirmek istediklerini sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.