Öne Çıkanlar londra türkiye ingiltere acun ılıcalı Londradan İtalya turuna londra Türk markaları ingiltere Türk markalarının Londra Büyükelçisi Ertaş Londrada Türk İş Dünyası Türk İş Dünyası Güç Birliği

Bu haber kez okundu.

Zonguldak'ta 5 maden ocağı kapatıldı

Türkiye'de yüksek riskli iş kolu olan maden ocaklarında toplu ölümlü iş kazalarının art arda yaşanması, denetimleri artırdı. Zonguldak maden havzasında kamu ve özel sektör ocakları 18 kişilik iş müfettişlerince yoğun denetime tabi tutuluyor. Şu ana kadar iş güvenliği açısından noksan tespit edilen 5 maden ocağın üretiminin durdurulduğu öğrenildi.301 işçiye mezar olan Soma faciasından 5 ay sonra 18 kişinin öldüğü Ermenek'teki iş kazası, işgüvenliği işçi sağlığı alanındaki eksiklikleri gün yüzüne çıkardı.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in talimatıyla Zonguldak'a gelen müfettişler, başta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü olmak üzere Zonguldak maden havzasında üretim yapan özel maden ocakları iş sağlığı ve iş güvenliği konusunda tek tek inceleniyor. Halen devam eden teftişlerde eksiklikleri tespit edilen 5 maden ocağının üretimi durduruldu.Bölgede ağırlıklı maden sektörü başta olmak üzere inşaat ve metal iş kollarında 6 ayda bir denetimlerin yapıldığını hatırlatan Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Gönül Demirsu, 18 müfettişin gruplar halinde bir haftadır bütün ocakların sıkı bir denetim altına alındığını kaydetti.Demirsu, şu bilgiyi verdi: "İş müfettişlerince bölgedeki bütün maden ocakları denetimden geçiriliyor. Denetimlerde işçilerin sağlığını tehdit eden eksikler tespit edilen maden ocakları hemen üretime durduruluyor. Üretimi durdurulan maden işletmeleri, eksikliklerini gidermek zorunda. Noksan tespit edilen ocaklar, kendilerine verilen sürede gereken tedbiri alacaklar. Sonra bize başvurarak yeni bir denetimin ardından müfettişin onayıyla yeniden üretime başlayabilecek. Ayrıca bu işletmelere para cezası uygulanacak" dedi.Bölgedeki ocakların yoğun denetimden geçtiğini anlatan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Salih Demir, iş müfettişlerinin gerçekleştirdiği denetimlerde eksiklikleri görülen 5 maden ocağının üretime kapatıldığını doğruladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.