Avrupa Ajansı AVA Avrupalı Türklerin Sesi

Londra'da aşırı sağcı ve İsrail yanlısı örgütler müslümanları tehdit ediyor

Avrupa

Öldürülen İngiliz askeri Rigby’nin görev yaptığı ordu kışlası önünde başlayacak olan miting ve gösteri için bölgedeki Somali ve Afrika’lı müslümanların devam ettiği cami çevresinde geniş polis önlemleri alınacağı açıklandı.

Avrupa Ajansı (AVA) Mahir Tan/Londra-Güney Londra'da geçtiğimiz hafta işlenen ve İngiliz askeri Lee Rigby'nin yaşamına mal olan satırlı cinayete tepki yükselirken, olayın toplumlararası bir karektere bürünmesinden korkuluyor. Woolwich semtinde olayın yaşandığı yere gittiğimizde cinayet yerine konan yüzlerce çiçek ve askeri bandoların çaldığı marşlar yanında sakin bir atmosfer vardı. 

İngiliz toplumu yanında çok sayıda Müslüman nüfusunda yaşadığı Woolwich semti önümüzdeki hafta yapılacak iki yürüyüşle heyecanlı saatler yaşayacak. İlk protesto English Defense League (EDL) adlı aşırı sağcı ve İsrail yanlısı örgütün 27 Mayıs günü Downing Street gösterisi. 1 Haziran günü ise Woolwich'te yapılacak olan British National Party (BNP) gösterisi. 

Öldürülen İngiliz askeri Rigby'nin görev yaptığı ordu kışlası önünde başlayacak olan miting ve gösteri için bölgedeki Somali ve Afrika'lı müslümanların devam ettiği cami çevresinde geniş polis önlemleri alınacağı açıklandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.